BAVETTE

Bavette tähendab prantsuse keeles rinnatükki. Veise kõhu alt lõigatud bavette on väga õrn ja eriline tükk. Seda lõigatakse mitte eriti rasvasest piirkonnast ning seetõttu soovitatakse tükki ka tihtilugu marineerida. Kes soovib aga tunda puhast veiseliha maitset, siis piisab vaid lihatüki grillimisest kuumal temperatuuril kummaltki poolt, et liha jääks keskelt roosa ja mõnusalt pehme.

Retsept

BAVETTE’i VÕILEIB
Kaheksale

850 g EMH lihaveise bavette’i
150 ml punast õlut
4 küüslauguküünt
1 suur rosmariinioks
1 sl tumedat sojakastet
1 sl mett
1 sl BBQ kastet
1 sl teralist sinepit

marineeritud sibul:
1 suur punane sibul
valge veini äädikat
soola

serveerimiseks:
marineeritud sibulat
ciabattat
rukolalehti
delikatesskurke
hapukoort
mädarõigast
soola
värskelt jahvatatud musta pipart

Koori küüslauk ning haki koos rosmariiniga peeneks. Sega omavahel kõik marinaadikomponendid, tõsta liha sisse ning aseta ööpäevaks külmkappi marineeruma. Tõsta liha vähemalt 30 minutit enne küpsetamist toatemperatuurile. Pühi marinaad köögipaberiga maha. Kuumuta pannil õli ning prae lihatükki kummaltki poolt 5–6 minutit. Seejärel tõsta taldrikute vahele 15–20 minutiks rahunema. Viiluta õhukeselt ning maitsesta soola ja pipraga. Samal ajal koori ja viiluta sibul õhukeselt, lisa äädikat nii, et sibul oleks kergelt kaetud, maitsesta soolaga. Näpi hästi läbi ning jäta marineeruma. Sega kausis hapukoor mädarõikaga, maitsesta soola ja pipraga.
Viiluta sai, nirista peale oliiviõli ja rösti kiirelt pannil. Lõika liha terava noaga õhukesteks viiludeks, pigista sibulad kuivaks. Säti saiakestele rukolalehti, tõsta peale lihatükid, nirista kergelt kastmega üle ning viimasena lisa sibulat ja kurgikesi. Serveeri!

Scroll to Top