CHUCK

Veise turjalt lõigatud chucki näol on tegemist tihke tükiga, mis vajab korralikult hautamist. Kuid pikaldane ja madalal temperatuuril küpsetamine teeb sellest tükist suurepärase ja maitserikka tooraine.

Retsept

CHUCK MÕDUGA
Kuuele

1 kg EMH lihaveise chucki
külmpressitud oliiviõli
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
5–6 küüslauguküünt
4 suuremat sibulat
1 pudel (500 ml) mõdu
300 ml veisepuljongit
2 loorberilehte
väike punt tüümianit

Kuumuta pannil õli ning pruunista lihatükk igast küljest. Seejärel maitsesta soola ja pipraga ning tõsta ahjupotti. Koori sibulad ja küüslauguküüned, lõika sibulad sektoriteks, pruunista pannil ning tõsta seejärel ahjupotti. Viska potti tüümianioksad ja loorberilehed, vala peale mõdu ja puljong. Kata pealt küpsetuspaberiga, aseta peale kaas ning tõsta eelkuumutatud 160 kraadisesse ahju ning küpseta kuni liha laguneb koost. Selleks kulub umbes 3 kuni 3,5 tundi. Eemalda tüümianioksad ja loorberilehed. Serveeri liha koos sibulakastme ning ahjuköögiviljadega.

VEISELIHAŠAŠLÕKK
6–8 sööjale

1,5 kg EMH lihaveise chucki
6 küüslauguküünt
500 g sibulat
600 ml granaatõunamahla
2–3 sl õli
soola
värskelt jahvatatud musta pipart

Grillvardasse:
õhukeselt viilutatud suitsupeekonit
2–3 erivärvilist paprikat
2 suuremat punast sibulat

Lõika liha 3 x 4 cm suurusteks tükkideks. Marinaadiks purusta küüslauk, viiluta sibul. Vala mahl suuremasse kaussi, lisa sinna küüslauk, sibul ning lisa õli. Tõsta liha marinaadi ning sega korralikult läbi. Jäta vähemalt 12-ks tunniks marinaadi. Lõika paprika meelepärasteks tükkideks ning sibul sektoriteks. Lüki vardasse vaheldumisi liha, kokkurullitud peekoniviilud, paprikatükid ja sibulad. Grilli kuumade süte kohal 20 minutit või kuni soovitud küpsusastmeni. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri.

Scroll to Top