CHUCK RIB-EYE

Chuck rib-eye lõiku kutsutakse klassikalise Rib-eye lõigu väiksemaks vennaks. Vahe on selles, et esimene on lõigatud veise kaelapoolsemate ribide vahelt, mis on pisut sitkemad. Seetõttu peetakse mõnikord sobilikumaks ka seda tükki hautada. Samas, kui anda sellele kenasti kuumust ja küpsetada või grillida kolm-neli minutit ühelt ja teiselt poolt ning jätta ahju veel 150 kraadi juurde kümmekonnaks minutiks järelküpsema, siis saab sellest ka mõnusalt pehme lihatüki. Soe lehtpeedi salat ja maitsevõi pakuvad ideaalse liha kõrvale tasakaalustavaid maitseid.

Retsept

CHUCK RIB-EYE LEHTPEEDI JA ÜRDIVÕIGA
Neljale

1 EMH lihaveise chuck rib-eye lõik

ürdivõi:
75 g toasooja võid
pundike siledalehelist peterselli ning murulauku
1 väike tšilli
soola
värskelt jahvatatud musta pipart

lehtpeedi salat:
500 g lehtpeedi lehti
4 küüslauguküünt
veidike õunasiidriäädikat
külmpressitud oliiviõli

Valmista esmalt maitsevõi. Selleks haki maitseroheline ja tšilli peeneks, sega võiga ning maitsesta soolaga. Keera toidukilesse ning pista sügavkülma. Võta liha vähemalt 30 minutit enne küpsetamist toatemperatuurile. Koori küüslauguküüned ning viiluta õhukeselt. Lõika peedilehed ribadeks. Kuumuta pannil õli ning prae küüslauk kergelt läbi, seejärel lisa lehtpeedilehed ning kuumuta kuni need on närtsinud. Maitsesta soola ning tilgakese äädikaga. Võta või sügavkülmast toatemperatuurile ning lõika terava noaga sobiva paksusega kettad. Küpseta või grilli liha, tõsta maitsevõi kettad peale ja serveeri salatiga.

Scroll to Top