DENVER

Denver steik on maailmas populaarsust koguv pehme ja maitsekas lihatükk, mille lõikamine veise kaelalt nõuab lihunikult erilist oskust, sest seda ümbritsevad lihased on tihked ja vajavad pikemalt küpsetamist. Oskuslikult lõigatud Denver on marmorjas lihalõik, mis vajab vaid kõrgel kuumusel grillimist, et maitseküllane rasv sulaks liha sisse ning on parim pooltoorena. Maitsestamiseks piisab vaid soolast ja piprast.

Retsept

DENVER SINIHALLITUSJUUSTUGA
Viiele–kuuele

1 EMH lihaveise denver

kaste:
200 ml vahukoort
80 g Gorgonzola juustu (või muud kreemjamat sinihallitusjuustu)
väike kimp siledalehelist peterselli
värskelt jahvatatud valget pipart
soola
sidrunimahla

serveerimiseks:
400 g broccolinit

Hõõru lihale oliiviõli ning grilli liha süte kohal kummaltki poolt umbes 15 minutit kuni liha sisetemperatuur on 55 kraadi. Maitsesta kummaltki poolt soola ja pipraga. Tõsta vaagnale, kata fooliumiga ning lase seejärel 15–20 minutit puhata.
Samal ajal kuumuta väikeses potis vahukoor kuni see muutub paksemaks, tõsta tulelt. Lisa juurde juust ning sega kuni see on sulanud. Maitsesta soola, pipra ja soolaga. Haki petersell peeneks ning lisa kastmele. Blanšeeri broccolini varsi keevas soolaga maitsestatud vees 3–4 minutit, nõruta ning piserda peale veidi õli. Viiluta liha, serveeri kastme ning broccoliniga.

AASIAPÄRANE DENVER
Kolmele

5 EMH lihaveise denveri lõiku

marinaad:
3 küüslauguküünt
jupp ingverit
2 sl sojakastet
1 sl hoisin kastet
1 tl tšillihelbeid
poole laimi mahl
1 sl gochujang pastat
tilk röstitud seesamiõli

Koori küüslauguküüned ning riivi koos ingveriga. Sega kausis teiste marinaadi koostisosadega, pigista juurde laimimahl. Tõsta liha marinaadi, jägi, et kõik saaks korralikult kaetud. Aseta külmkappi üleöö maitsestuma. Tõsta liha vähemalt 30 minutit enne küpsetamist toatemperatuurile. Pühi majapidamispaberiga suurem osa marinaadist maha, lüki lihatükid vardasse ning küpseta grillil või grillpannil mõlemalt poolt 2 minutit.
Serveeri värske salati või näiteks kimchiga.

Scroll to Top