FLANK

Flank on veise kõhupiirkonnas asuv lihas, mis teeb päris palju tööd. Seetõttu on tegemist küllaltki vintske ja rasvavaba tükiga, mis vajab korralikku marineerimist. Seda tükki ei tohi ka üle küpsetada, siis see muutub iseäranis kuivaks. Hiinlased kasutavad seda tükki Pho supi lisandina. Nad viilutavad seda imeõhukeselt ning kastavad kuuma puljongisse. Aga seda tükki võib ka edukalt grillida.

Retsept

PHO VÕILEIB
Neljale

1 EMH lihaveise flank
2 keskmist sibulat
1 küüslaugumugul
pöidlasuurune jupp ingverit
2 kaneelikangi
1 must kardemonikupar
3 tähtaniisi
7 nelgitera
1 tl fenkoliseemneid
1 tl koriandriseemneid

kaste:
1 sl Sriracha kastet
1 sl hoisin kastet
3 sl majoneesi

marineeritud köögiviljad:
redist
porgandit
valge veini äädikat
pisut soola ja suhkrut

serveerimiseks:
pikka saia
kurki
mungoa idusid
tšillit
tai basiilikut
laimimahla

Tõsta flank potti ning kata veega. Aja keema ning riisu vaht. Lisa kõik maitseained, kata kaanega ning lase 2-3 tundi vaiksel tulel podiseda. Tõsta pliidilt ning lase täielikult jahtuda. Samal ajal viiluta õhukeselt redis ja porgand, maitsesta soola ja suhkruga ning vala peale äädikat niipalju, et köögiviljad oleksid korralikult niisked. Näpi läbi ning jäta marineeruma. Kastme tarbeks sega kokku Sriracha ja hoisin kastmed ning majonees. Viiluta liha õhukeselt ning sega kastmega, pigista köögiviljad kuivemaks. Poolita pikk sai, tõsta vahele liha, marineeritud köögiviljad, tšillit, basiiliku lehti ja mungoa idusid. Piserda peale laimimahla, tõsta peale teine saiapoolik ning suru hästi kokku. Lõika sai võrdseteks osadeks ning serveeri.

OKKAMEKIGA FLANK

Kuuele
1 EMH lihaveise flank
suur peotäis kuusevõrseid
1 sl valge veini äädikat
2 sl külmpressitud oliiviõli
1 kuhjaga tl mett
soola
värskelt jahvatatud musta pipart

salat:
1 kg kartuleid
5–6 suuremat redist
peotäis murulauku
5 sl külmpressitud oliiviõli
4 sl valge veini äädikat
soola
värskelt jahvatatud musta pipart

Haki kuusevõrsed, sega kokku äädika, mee ning õliga, maitsesta soola ja pipraga (kui sul kuusevõrseid käepärast pole, võid nende asemel kasutada kuusevõrsepulbrit). Sega kuni mesi on sulanud. Vala pool marinaadist marinaadinõusse, tõsta sisse liha ning vala teine osa marinaadist peale. Järgi, et liha saaks marinaadiga ühtlaselt kaetud, kata nõu toidukilega ning tõsta ööpäevaks külmkappi maitsestuma.
Pese kartulid hoolikalt ning keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna ning jahuta kergelt, seejärel viiluta. Haki murulauk. Sega kausis oliiviõli, murulauk ja äädikas, maitsesta soola ja pipraga. Lisa kartulid ning sega hästi läbi. Viiluta redised õhukeselt ning lisa need salatile vahetult enne serveerimist.
Tõsta liha vähemalt 30 minutit enne grillimist toatemperatuurile, lükka suurem osa marinaadist maha. Grilli mõlemalt poolt 5 minutit, seejärel kata kaanega ning hoia veel 5 minutit grillil. Seejärel mähi fooliumisse ning lase 20–25 minutit puhata. Viiluta liha õhukeselt ning serveeri koos salatiga.

Scroll to Top