Retsept

KOHVINE LIHAVEIS
Kaheksale

1 EMH flat iron

marinaad:
1 sl kookospalmisuhkurt
2 sl jahvatatud kohvi
0,5 sl küüslaugupulbrit
1 sl sibulapulbrit
1 sl tšillihelbeid
1 tl soola
1 tl värskelt jahvatatud musta pipart
3 sl külmpressitud oliiviõli

kaste:
4 keskmist sibulat
1 tl kuivatatud tüümianit
külmpressitud oliiviõli
1 tl kappareid
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
400 ml veisepuljongit
100 ml viskit
200 ml vahukoort
sidrunimahla

Sega liha marinaadikomponendid omavahel ning hõõru seguga liha sisse, mässi toidukilesse ning tõsta vähemalt 24 tunniks külmkappi maitsestuma.
Tõsta 30 minutit enne küpsetamist liha toatemperatuurile. Küpseta eelkuumutatud 180 kraadises ahjus umbes 40 minutit või kuni liha sisetemperatuur on 60 kraadi. Tõsta ahjust kata fooliumiga ning lase 15–20 minutit puhata.
Kastme valmistamiseks koori sibulad ning viiluta. Kuumuta pannil õli, lisa tüümian ning prae sibulad läbi, vala peale viski, keeda alkohol välja. Seejärel vala peale puljong ning koor, lisa kapparid. Lase kastmel madalal kuumusel 20–30 minutit podiseda. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Viiluta liha õhukeselt ning serveeri koos kastme ning kartulitega.

Scroll to Top