GRILLRIBI

Valikus on kolme erineva marinaadiga grillribi, mida võib küpsetada nii grillil kui ka ahjus. Kui soovid ribisid ahjus küpsetada, kuumuta ahi 180 kraadini. Mähi ribiplaadid eraldi fooliumisse ning küpseta 45 minutit. Seejärel ava fooliumipakend ning pruunista ribid mõni minut grillielemendi all.

Retsept

RIBI GRILLITUD MAISIGA
Neljale

2 x 600 g EMH sinepi-mee marinaadis searibi
4 eelkeedetud maisitõlvikut
2 sl kvaliteetset majoneesi
2 sl hapukoort
laimimahla
1 küüslauguküüs
120 g laagerdunud juustu
soola

Küpseta ribiplaate grillil, aegajalt keerates, 15 minutit. Seejärel mähi ribiplaadid eraldi fooliumisse ning küpseta kaane all veel 15 minutit. Samal ajal valmista mais. Koori küüslauguküüs ning riivi. Sega vaagnal või suuremal taldrikul majoneesi ja hapukoorega. Maitsesta kaste laimimahla ja soolaga. Riivi peene riiviga juust, tõsta teisele taldrikule. Pintselda tõlvikud õliga ning grilli igast küljest kuldseks. Veereta küpsetatud tõlvikuid kastmes ning seejärel riivjuustus.
Tükelda ribid ning serveeri maisitõlvikutega.

RIBI KOLLASE SALATIGA
Neljale

2 x 600 g EMH BBQ kirsi-apelsini marinaadis searibi
2 purki (2 x 400 g) valgeid ube
1 mango
2 apelsini
paar vart rohelist sibulat
koriandrilehti
tšillit (maitse järgi)
2–3 sl külmpressitud oliiviõli
soola

Küpseta ribiplaate grillil, aegajalt keerates, 15 minutit. Seejärel mähi ribiplaadid eraldi fooliumisse ning küpseta kaane all veel 15 minutit. Samal ajal valmista salat. Koori apelsinid ja fileeri terava noaga. Tõsta kaussi, pigista apelsinikestadest juurde mahl. Koori mango, lõika kivi välja ning tükelda. Haki tšilli ning roheline sibul. Tõsta kõik apelsinide juurde, maitsesta soolaga, lisa oliiviõli ja sega kõik läbi. Lase salatil maitsestuda kuni grillid ribisid.
Tükelda ribid ning serveeri eksootilise salatiga.

RIBI KARTULISALATIGA
Neljale

2 x 600 g EMH murakamarinaadis searibi
800 g värskeid väikeseid või gurmeekartuleid
2 kuhjaga sl kvaliteetset majoneesi
3 sl hapukoort
2 sl vedelamat maitsestamata jogurtit
3 sl Põltsamaa kurgisalatit
värskelt jahvatatud musta pipart
väike kimp talisibulat
soola

Küpseta ribiplaate grillil, aegajalt keerates, 15 minutit. Seejärel mähi ribiplaadid eraldi fooliumisse ning küpseta kaane all veel 15 minutit. Valmista ribide kõrvale kartulisalat. Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees, jahuta veidi ning lõika suupärasteks tükkideks. Haki sibul, sega kausikeses hapukoore, majoneesi ja kurgisalatiga. Maitsesta soola ja pipraga. Sega kaste kartulitega ning lase maitsestuda kuni grillid ribisid.
Tükelda ribid ning serveeri kartulisalatiga.

Scroll to Top