Kellele meeldib lihaveis, ei pea kahtlema ka vasika hakkliha maitses. See on pisut pehmem ja maitsestamisel peab ka arvestama, et mitte vasikalihale omast maitset ära kaotada.
KOTLETID
8 kotletti
500 g EMH vasika hakkliha
300 ml vahukoort
riivsaia
soola
värskelt jahvatatud valget pipart
võid
külmpressitud rapsiõli
serveerimiseks:
kartuliputru
pruuni võid
rohelisi herneid
pohli
Tõsta hakkliha kaussi, lisa vahukoor, maitsesta soola ja pipraga. Sega hästi läbi. Puista taldrikule riivsaia, vormi märgade käte vahel endale sobiva kujuga kotletid ning veereta riivsaias. Tõsra lõikelauale või muule alusele ning aseta külmkappi 30 minutiks tahenema. Kuumuta pannil või ja õli segu ning küpseta kotletid kuldpruuniks. Lisa pannile veel võid ning pruunista see kastme tarbeks. Serveeri kotletid kartulipudru, herneste ja pohladega ning nirista üle pruuni võiga.
PIKKPOISS SEENTEGA
Neljale
500 g EMH vasika hakkliha
1 suurem viil vanemat saia
3 sl kuiva valget veini
200 g šampinjone
1 suur muna
1 sibul
külmpressitud oliiviõli
siledalehelist peterselli
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
150 g toorsuitsupeekonit
Koori sibul ning haki koos seentega peeneks. Murra sai väiksemateks tükkideks, tõsta kaussi, vala peale vein ja veidi vett, lase seista kuni sai muutub pehmeks. Haki petersell. Kuumuta pannil õli, prae sibul ja seened läbi, jahuta. Lisa kaussi hakkliha, seenesegugu, muna ning petersell, maitsesta ning sega kõik hästi läbi. Vooderda keeksivorm peekoniviiludega (lao viilud risti üle vormi), tõsta sisse hakkliha segu ning voldi peekoniservad üle hakklihamassi. Tõsta eelkuumutatud 180 ahju ning küpseta 30–35 minutit. Serveeri kartulite ning meelepärase salatiga.