HANGER STEAK

Hanger steak on hästi maitsekas tükk, mille valmistamine nõuab pisut eelteadmisi. Esiteks tuleks enne küpsetamist eemaldada liha poolitav läbinärimatu kelme. See jagab küll lihatüki kahte ossa, aga sellest ei maksa ennast häirida lasta. Teiseks peab jälgima liha viilutades, et kiud oleksid risti ja viilud võimalikult õhukesed. Siis on tulemus erakordne.

Retsept

HANGER STEAK GRANAATÕUNAGA
Neljale

1 EMH lihaveise hanger steak
200 ml granaatõunamahla
100 ml kuiva punast veini
1 korralik sl mett
1 sl kookospalmisuhkrut
1 tl värskelt jahvatatud musta pipart

salat:
suur punt rediseid
soola
kimp siledalehelist peterselli
külmpressitud oliiviõli
valge veini äädikat

Sega marinaadiained omavahel ning tõsta liha sisse nii, et oleks üleni kaetud. Aseta üleöö külmkappi. Enne küpsetamist tõsta liha toatemperatuurile seisma. Kuivata liha majapidamispaberiga korralikult ning lõika keskel olev kelme terava noaga välja. Seejärel küpseta grillil või grillpannil mõlemalt poolt 5–6 minutit. Tõsta alusele, kata fooliumiga ning lase 15–20 minutit puhata.
Redisesalati valmistamiseks haki petersell peeneks ning lõika redised endale meelepärasteks tükkideks, lisa petersell, nirista peale oliiviõli ja äädikat, maitsesta soolaga ning sega hästi läbi. Viiluta liha õhukeselt ristikiudu, maitsesta soolaga ning serveeri redisesalatiga.

Scroll to Top