JÄME TOORVORST

Meeldiva ja puhta maitsega jämetoorvorst sealihast sobib nii grillimiseks kui ka muude roogade sees või lisandina kasutamiseks.

Retsept

TOMATINE VORSTI-PASTAROOG
Neljale-viiele sööjale

1 pakk jämedaid EMH sealiha grillvorste
1 kg keskmise suurusega tomateid
10 küüslauguküünt
külmpressitud oliiviõli
tüümiani- ja rosmariinioksakesi
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
1 suur sibul
4 anšoovisefileed
tšillihelbeid, maitse järgi
100 ml punast või valget veini
100 ml kanapuljongit
1 sl kasesiirupit
350–400 g spagette
värsket oreganot

Lõika tomatid pooleks, lao küpsetuspaberiga ahjuplaadile lõikepind ülespoole. Piserda õliga üle, maitsesta soola ja pipraga. Lisa koorimata küüslauguküüned, tüümiani- ja rosmariinioksakesed. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 30–40 minutit, kuni tomatid on küpsed ja kerglt pruunikad. Tõsta ahjust jahuta, eemalda ürdioksad, tomatikoored ning pigista küüslauk kestast välja.
Kuumuta pannil õli, prae vorstid kuldseks, tõsta kõrvale, hoia soojas. Haki sibul peeneks ning prae kuldseks, lisa anšoovisefileed ning tšillihelbed. Kuumuta läbi. Lisa vein, lase alkoholil välja keeda. Seejärel lisa tomatitesegu ning kanapuljong, sega hästi läbi. Lisa kasesiirup ning vajadusel soola. Lase keema ning keera kuumus maha. Rebi oreganookstelt lehekesed ning sega kastme hulka. Keeda pasta vastavalt pakendil olevale juhisele, sega see kastme hulka ning serveeri koos vorstikestega.

Scroll to Top