Riivitud cheddari juust annab kvaliteetsele lihaveisepihvile mõnusa nüansi, mida täiendab kerge suitsumaitse. Juuspihvi on lihtne küpsetada või grillida ning serveerida endale meelepärase salatiga, aga sellest saab kokku laduda ka toreda burgeri. Seekord inspireeritud mehhiko köögist.
MEHHIKOPÄRANE BURGER
Kahele
2 EMH lihaveise juustupihvi
2 suuremat lehtsalati lehte
1 suurem värske soolakurk
1 lihatomat
peotäis tortilja krõpse juustuga
2 burgerisaia
võid
kaste:
1 hästi suur sibul
5–6 küüslauguküünt
2 jalapenopipart
4–5 suuremat kirsstomatit
soola
külmpressitud oliiviõli
Valmista kaste. Selleks koori ja viiluta sibul, tõsta küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Torka piprad paar korda kahvliga läbi (selleks, et need ahjus ei plahvataks), lisa koorimata küüslauguküüned ning kirsstomatid. Nirista kõik oliiviõliga üle ning maitsesta soolaga. Küpseta 180 kraadises ahjus 30–40 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Kui viljad kipuvad liialt pruunistuma, kata plaat fooliumiga. Tõsta ahjust, jahuta veidi ning purusta saumiksriga nii, et kaste jääks veidi tükiline. Viiluta kurk ja tomat.
Rösti pannil burgerisaiad, määri võiga ning hoia soojas. Küpseta juustupihvid. Voldi alumisele saiapoolele salatileht, sellele aseta kurgi- ja tomativiilud. Seejärel pihv, rohkelt kastet, tortiljakrõpsud ning pealmine kuklipool. Serveeri koheselt!