ARMEENIA VAAGEN
Neljale
800g EMH kalkuni kintsuliha Armeenia marinaadis
karulaugukurgid:
1 kg lühikesi kurke
1 l vett
1,5 sl meresoola
4 tl suhkrut
1 tl sinepiseemneid
1 tl tšillihelbeid
1 tl musta terapipart
rohkelt karulauku
adžikajogurt:
kreeka jogurtit
adžikat
soola
sidrunimahla
serveerimiseks: juusturibasid, kurki, marineeritud sibulat, koriandrit, lameleiba ja jogurtit
Kurkide valmistamiseks mõõda vesi potti, lisa sool ja suhkur, kuumuta, kuni need on sulanud. Lisa sinepiseemned, tšillihelbed ja pipar. Jahuta marinaad. Lao kurgid vaheldumisi karulauguga purki, vala peale marinaad. Lase vähemalt ööpäev seista. Sega jogurt adžikaga, maitsesta soola ja sidrunimahlaga. Serveeri koos grillitud kalkuniliha ja lisanditega.