KARREE (terve)

Lamba karreeks nimetatakse välisfileed koos ribikondiga. Lamba karree saadakse seljatüki esimesest osast, kus sisefileed veel ei ole. Karree lahutamatu osa on puhastatud ribikondid, mille küljest on ribidevaheline liha eemaldatud. Terve tükina sobib lamba karree ahjus küpsetamiseks nii, et lahtilõigatuna jääb liha keskelt roosa, mahlane ja mõnusalt pehme.

Retsept

LAMBA KARREE ÜRDIKOORIKUS
Kahele
 
300 g EMH lamba karreed (ühes tükis)
3 küüslauguküünt
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
külmpressitud oliiviõli
teralist sinepit
 
Ürdikoorik:
3 sl riivsaia
20 g parmesani juustu
väike kimp peterselli ja basiilikut
1 tl oliiviõli
 
Maitsesta karree mõlemalt poolt soola ja pipraga. Koori küüslauguküüned. Aja pannil õli kuumaks ning lisa küüslauguküüned ning seejärel karree. Pruunista ning tõsta pannilt. Puista kannmikserisse kõik ürdikooriku komponendid ning pannilt võetud küüslauguküüned. Vurista segamini. Määri karree sinepiga kokku ning kata igast küljest ürdipuruga. Tõsta küpsetuspabeiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta eelkuumutatud 200 kraadises ahjus 25–30 minutit. Seejärel tõsta karree veerand tunniks lõikelauale rahunema. Lõika ribide vahelt karree tükkideks ning serveeri näiteks risotoga.

HARISSALAMMAS
Neljale

1 EMH maitsestatud lambakarree (8 kondiga)
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
4 suuremat küüslauguküünt
5 sl harissapastat
poole sidruni mahl
2 sl külmpressitud oliiviõli

salat:
1 suur rooma salat
2 apelsini
1 punane sibul
soola
külmpressitud oliiviõli

Koori küüslaugud ning riivi, sega kausikeses harissapasta, õli ja sidrunimahlaga, maitsesta soola ja pipraga. Määri karree maitsepastaga kokku, mähi toidukilesse ning aseta külmkappi vähemalt 24 tunniks marineeruma. Tõsta lammas umbes 30 minutit enne küpsetamist toatemperatuurile. Kuumuta pannil õli, pruunista lambakarree igast küljest ning tõsta seejärrel 15–20 minutiks eelkuumutatud 200 kraadisesse ahju. Kui lammas on küps, võta ahjust, keera fooliumisse ning lase 10 minutit puhata.
Samal ajal koori sibul ning viiluta õhukeselt. Fileeri apelsinid ning rebi salat väiksemateks tükkideks. Tõsta kõik kaussi, lisa oliiviõli ning soola, sega hästi läbi ning serveeri lambaga.

Scroll to Top