ŠAŠLÕKK (kintsulihast)

Kintsuliha on kõige maitsekam osa kanast. Seetõttu, et sellele lisatud jogurtist ja tillist koosnev hästi kerge marinaad, et kana enda maitse ka säiliks. Ebakorrapärase kujuga kintsutükid on mõistlik kokku rullida ka vardasse lükkida. Nii on ka väiksem võimalus neid üle küpsetada, sest lahtilaotatuna on tükid ebaühtlase paksusega ja valmidust peab arvestama kõige paksema koha järgi.

Retsept

KANAŠAŠLÕKK TOMATISALATIGA
Neljale

700–800 g EMH vabakäigukana šašlõkki kintsulihast
salat:
4 keskmist küpset tomatit
1 suur või 2 keskmist küüslauguküünt
oreganolehti
külmpressitud oliiviõli
soola
värskelt jahvatatud musta pipart

Viiluta tomatid, eemalda seemned, seejärel haki kuubikuteks ning tõsta kaussi. Riivi küüslauk, haki oregano ning lisa kaussi. Maitsesta soola, pipra ning oliiviõliga. Tõsta tunnikeseks külmkappi maitsestuma. Grilli šašlõkk ning serveeri salati ja lameleiva või endale meelepärase kvaliteetse saiaga.

Scroll to Top