KINTSULIHA

Kui kondiga lambakintsu tervelt küpsetamine on puhas klassika, kuid see eeldab suuremat seltskonda, kes liha ära söövad. Kondistatud kintsuliha pakub aga hoopis uusi võimalusi. Tervelt küpsetades valmib see kiiremini, kui kondiga tükk. Seda saab ka meelepärase täidisega täita ning rulli keeratuna küpsetada. Lisaks saab seda ka tükeldada ning valmistada sellest näiteks šašlõkki. Omal ajal oli ju lammas šašlõki sünonüüm ja kintsuliha on just õige valik selle valmistamiseks. Küll aga on kintsuliha üpris taine ja ebaühtlase paksusega. Sellega tuleb grillimisel arvestada ning, et tükid jääksid mõnusalt pehmeks, ei tohi neid üle küpsetada.

Retsept

LAMBAŠAŠLÕKK ASTELPAJUGA
Kuuele

1,4 kg EMH kondita lamba kintsuliha

marinaad:
300 g astepaljumarju
500 g sibulat
1 sl suhkrut
soola
1 punt münti

salat:
1 keskmine sibul
2 tl sumahhi
1 lamelelib
külmpressitud oliiviõli
1 sidruni mahl
1 küüslauguküüs
5–6 redist
1 väike paprika
1 keskmine tomat
1 kurk
granaatõunaseemneid
lehtsalatit
väike peotäis siledalehelist peterselli ja münti

Koori sibulad ning viiluta. Haki münt. Purusta astelpajumarjad. Sega kõik suures kausis, lisa suhkur ja maitse järgi soola. Lõika kintsuliha 3×4 suurusteks kuubikuteks, lisa marinaadi hukla, sega hästi läbi ning jäta vähemalt 6 tunniks marineeruma. Seejärel puhasta liha marinaadist ning küpseta. Salati jaoks koori sibul ja küüslauk. Viiluta sibul peenelt, sega sumahhiga kokku ning näpi läbi. Rebi lameleib tükikesteks ning prae pannil oliiviõliga kuldseks. Riivi küüslauk, sega sidrunimahla ning oliiviõliga salatikastmeks ja maitsesta soolaga. Lõika tomat, kurk, redis ja paprika väikesteks kuubikuteks. Rebi salat väiksemateks tükideks, haki ürdid. Sega kõik suures kausis kastmega kokku, viimasena raputa peale saiatükid. Serveeri koos šašlõkiga.

Scroll to Top