KUUBIKUD

Lihaveise kuubikud on enamasti tugevamatest lihastest lõigatud taised ja pikka ning madalal temperatuuril hautamist nõudvad lihatükid. Ideaalne toode paja- ja vormiroogade valmistamiseks.

Retsept

LIHAVEISE TAGINE OLIIVIDE JA LILLKAPSAGA
kuuele

1 kg EMH lihaveise kuubikuid
kümpressitud oliiviõli
3 sibulat
4 küüslauguküünt
pöidlasuurune jupp ingverit
1 suurem tomat
1 purk (400 g)
kikerherneid
400 g lillkapsast
2 tl paprikapulbrit
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
½ tl kaneelipulbrit
2 tl Ras el Hanout maitsesegu
1 sl harissapastat
1 sl mett
suur peotäis rohelisi ja musti oliive
siledalehelist peterselli

Koori sibul ja küüslauk. Haki küüslauk peeneks ning viiluta sibul. Riivi tomat jämeda ning ingver peene riiviga. Kuumuta pannil õli ning pruunista lihakuubikud, tõsta hautamisnõusse. Seejärel lisa pannile sibul, küüslauk, ingver, kaneel, paprika- ja vürtsköömnepulber, Ras el Hanout maitsesegu ning harissa. Sega ning kuumuta läbi, lisa ahjunõusse. Järgnevalt lisa tomat, oliivid ning kikerherned koos vedelikuga. Sega läbi, kata kaanega, tõsta eelkuumutatud 180 kraadisesse ahju ning küpseta 1–1,5 tundi või kuni liha on küps. Seejärel lisa väikesteks õisikuteks murtud lillkapsas ning kui vaja lisa veel ka veidike vett või puljongit. Aseta pott uuesti 15–20 minutiks ahju. Arvesta, et lillkapsas peab küll läbi küpsema, aga mitte pudruks! Tõsta ahjust, nirista peale 1 sl mett, sega kergelt läbi. Haki petersell, puista toidule ning serveeri! Juurde sobib pakkuda kergelt röstitud lameleiba.

Scroll to Top