HAKKLIHA

Lamba hakkliha on hästi levinud tooraine Vahemere idaosas ja Kaukaasias kebabide valmistamisel. Sobib ka hamburgeri valmistamiseks. Lambahakkliha puhul ei tasu kvaliteedis allahindlust teha. Vanemate loomade või ka rasvasem hakklihasegu ei pruugi ka kõige suuremale lambasõbrale maitseda.

Retsept

LAMBAHAKKLIHAPALLID BAKLAAŽAANI JA MÜNDIJOGURTIGA
Neljale

400 g EMH lamba hakkliha
1 pakk (35 g) tandoori maitseainesegu
1 muna

baklažaanimääre:
1 suur baklazaan
külmpressitud oliiviõli
2 küüslauguküünt
3 sl tahini pastat
2 sl sidrunimahla
väike peotäis siledalehelist peterselli

mündijogurt:
suur peotäis münti
maitsestamata jogurtit
soola

serveerimiseks:
granaatõunaseemneid
mündilehti

lameleivad:
200 g jahu + tööpinnale raputamiseks
½ tl küpsetuspulbrit näpuotsaga soola
1 sl külmpressitud oliiviõli
3 sl maitsestamata Kreeka jogurtit
125 ml piima

Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool, tee keskele süvend, kuhu vala piim, jogurt ja õli. Sõtku tainaks, mässi toidukilesse ning jäta pooleks tunniks seisma. Lõika baklažaan pooleks, määri lõikepinnad oliiviõliga, tõsta küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile lõikepind allpool ning küpseta eelkuumutatud 200 kraadises ahjus 30 minutit või kuni on pehme. Koori küüslauguküüned ning riivi, haki petersell. Tõsta baklažaan ahjust välja, jahuta, tõsta sõelale ning suru läbi sõela, mis sõelast läbi ei lähe, viska minema. Seejärel lisa segades sidrunimahl, küüslauk, tahinipasta ja oliiviõli, et saaksid kreemja tekstuuriga kastme. Lisa petersell, maitsesta soola ja cayenne’i pipraga ning tõsta kõrvale. Mündijogurti tarbeks haki münt, sega kokku jogurtiga ning maitsesta soolaga. Jaga tainas neljaks võrdseks osaks, puista tööpinnale jahu ning rulli ovaalseteks leivakesteks. Kuumuta pann ning küpseta leivad ilma õli lisamata mõlemalt poolt kuldseks. Sega hakkliha muna ja tandooripastaga läbi, tee käed külma vee all märjaks ning vooli ühesuurused pallikesed. Seejärel kuumuta pannil õli ning pare pallikesed kuldseks. Määri
lameleibadele baklažaanikastet, tõsta peale pallikesed, nirista üle mündijogurtiga, puista
peale granaatõunaseemneid ja mündilehekesi ning keera rulli ja naudi!

Scroll to Top