KARREE

Lambakarree on välisfilee koos ribikondiga. Seda saab küpsetada ahjus suure tükina või ka ühe ribikondi kaupa lõikudena. Sellisel juhul sobib kuumalt hästi kiireks grillimiseks või praadimiseks. Tulemuseks on maitseküllane, õrn ja suussulav toit, mille kondid lutsutatakse viimseni puhtaks. Kindlasti üks lambasõprade lemmikuid.

Retsept

GRILLITUD LAMBAKARREE
Kahele

6 EMH lambakarree lõiku
soola
värskelt jahvatatud musta pipart

salat:
1 väike punane sibul
pool pikka kurki
paar keskmist tomatit
peotäis kividega Kalamata musti oliive
100 g feta juustu
soola
pipart
1 tl kuivatatud oreganot
külmpressitud oliiviõli
punase veini äädikat

Salati valmistamiseks koori sibul ning viiluta õhukeselt. Nirista salatikausi põhja veidi oliiviõli ning punase veini äädikat, maitsesta kergelt soola ja pipraga, sega hästi läbi. Lisa sibul ja oregano ning sega läbi. Lõika kurk ja tomatid meelepärasteks tükkideks, eemalda oliividel kivid. Lisa kaussi, sega kõik läbi, murenda peale fetajuust.
Kuumuta grillpann ning grilli lambalõike mõlemalt poolt 2–4 minutit. Oluline on, et rasv sulaks ja lõigud oleksid kenasti pruunistunud, aga seest veel roosakad. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri koheselt salatiga.

Scroll to Top