KARREE

Lambakarree on välisfilee koos ribikondiga. Seda saab küpsetada ahjus suure tükina või ka ühe ribikondi kaupa lõikudena. Sellisel juhul sobib kuumalt hästi kiireks grillimiseks või praadimiseks. Tulemuseks on maitseküllane, õrn ja suussulav toit, mille kondid lutsutatakse viimseni puhtaks. Kindlasti üks lambasõprade lemmikuid.

Retsept

GRILLITUD LAMBAKARREE
Kahele

6 EMH lambakarree lõiku
soola
värskelt jahvatatud musta pipart

salat:
1 väike punane sibul
pool pikka kurki
paar keskmist tomatit
peotäis kividega Kalamata musti oliive
100 g feta juustu
soola
pipart
1 tl kuivatatud oreganot
külmpressitud oliiviõli
punase veini äädikat

Salati valmistamiseks koori sibul ning viiluta õhukeselt. Nirista salatikausi põhja veidi oliiviõli ning punase veini äädikat, maitsesta kergelt soola ja pipraga, sega hästi läbi. Lisa sibul ja oregano ning sega läbi. Lõika kurk ja tomatid meelepärasteks tükkideks, eemalda oliividel kivid. Lisa kaussi, sega kõik läbi, murenda peale fetajuust.
Kuumuta grillpann ning grilli lambalõike mõlemalt poolt 2–4 minutit. Oluline on, et rasv sulaks ja lõigud oleksid kenasti pruunistunud, aga seest veel roosakad. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri koheselt salatiga.

KARULAUGULAMMAS
Neljale

8 kondiga EMH lambakarreed
150 g karulauku
50 ml külmpressitud oliiviõli
soola
värskelt jahvatatud musta pipart

salat:
400 g brokolit
200 g külmutatud herneid
parmesani juustu
1/2 sidruni mahl
külmpressitud oliiviõli
tšillihelbeid

Maitsesta karreetükid soola ja pipraga. Surista saumiksriga karulauk ja õli pastaks ning määri see ühtlaselt lihale. Tõsta külmkappi vähemalt 6 tunnika maitsestuma, parem üleöö. Tõsta liha 30 minutit enne küpsetamist toatemperatuurile, eemalda liigne marinaad ning küpseta kuumal grillil mõlemalt poolt umbes 3–4 minutit.
Salati tarbeks keeda brokoliõisikuid soolaga maitsestatud vees mõned minutid, lisa herned, aja uuesti keema ning seejärel kurna koheselt. Nirsta peale oliiviõli ja sidrunimahl, sega läbi. Seejärel lisa tšillihelbed ja parmesani juustu laastud ning serveeri karreega.

Scroll to Top