KEEL

Äärmiselt mitmekülgne tooraine, mida võib kasutada hautise valmistamiseks. Aga veelgi nutikam on kasutada keelt ülimaitseka puljongi valmistamiseks, misjärel võib keedetud keeltest valmistada salatit või ka lihtsalt võileibu. Puljongit võib juua niisama või valmistada sellest suppi.

Retsept

SALAT LAMBAKEELEGA
Neljale

4 EMH lamba keelt
1 sibul
1 keskmine porgand
1 sellerivars
2 väiksemat loorberilehte
1 küüslaugupea
1 tl sinepiseemneid
5 sl õunasiidriäädikat
10 musta pipra tera
mõned vürtspipra terad
soola

salat:
rukolat
1 suurem hurmaa
½ granaatõuna soola
4–5 sl külmpressitud oliiviõli
1,5 sl õunasiidriäädikat
1,5 tl teralist sinepit

Tõsta keeled potti, kata külma veega. Aja keema, riisu pinnalt vaht. Seejärel lisa köögiviljad ja maitseained ning keeda vaiksel tulel 1,5 tundi. Tõsta keeled välja, jahuta külma vee all ning koori. Aseta tagasi puljongisse ning lase täielikult jahtuda, võta puljongist välja ning viiluta õhukeselt. Mõõda keeratava kaanega väikesesse purki õli ja äädikas, lisa sinep, maitsesta soolaga. Keera kaas peale ning raputa segamini.
Tõsta serveerimisvaagnale rukola, seejärel viilutatud hurmaa ning keel. Puista peale granaatõunaseemneid, nirista kastmega üle ning serveeri.

Scroll to Top