KÕHUÄÄR

Lamba kõhuäär on hiljuti avastatud ja kulinaarias kasutusele võetud hästi maitsekas lihatükk. Kuigi tegemist on hästi pehme lihaga, tuleb selle küpsetamiseks aega varuda. Kõhuäärt on võimalik lõigata väiksemateks tükkideks, aga ka näiteks rulli keerata ja ühes tükis küpsetada. Kuna tegemist on hästi rasvase tükiga, siis on soovitav liigne rasv enne küpsetamist eemaldada.

Retsept

LAMBAKARRI
Kuuele

2 EMH lamba kõhuäärt (umbes 700 g)
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
1 tl kurkumit
2 sl gheed ehk selitatud võid
3 keskmist sibulat
6–7 küüslauguküünt
1 sl riivitud ingverit
1 kaneelikang
2 loorberilehte
2 kuivatatud kašmiiri tšillikauna
3 kardemonikupart
4 nelgitera
2 rohelist tšillit
10 karrilehte
5 suuremat tomatit
4 keskmist kartulit
2 tl karripulbrit
1 sl lambaläätse seemneid
1 tl vürtsköömneid
1 tl fenkoliseemneid

serveerimiseks:
basmati riisi
koriandrit

Eemalda lamba kõhuäärelt liigne rasv ja kelmed. Maitsesta soola, pipra ja kurkumiga. Koori sibul ja küüslauk ning haki peeneks. Kuumuta hautamisnõu põhjas kuivatatud vürtsid (vürtsköömned, fenkoliseemned, kardemon, nelgiterad, lambläätse seemned, karripulber, kuivatatud tšillikaunad ning loorberilehed) kuni need muutuvad aromaatseks. Siis lisa ghee ning sibul, küüslauk, ingver ning poolitatud tšillikaunad. Kuumuta korralikult segades läbi, maitsesta soolaga. Samal ajal haki tomatid peeneks ning lisa sibulasegule. Tõsta nõusse ka lambatükid, sega läbi ning lisa niipalju vett, et kõik oleks kergelt kaetud. Kata kaanega ning lase madalal kuumusel tunnike haududa. Koori kartulid, lõika tükkideks ning lisa karrile, sega läbi, kata kaanega ning lase veel tund või niikaua haududa kuni liha on pehme. Kontrolli maitseid. Serveerides puista peale hakitud koriandrit ning paku juurde keedetud basmati riisi.

Scroll to Top