KOOT

Lamba koot on hästi vastuoluline tükk. Toorena on see hästi sitke ja sidekude täis. Ent kui seda madalal kuumusel pikaldaselt haudepotis küpsetada, saab koodist üks mahlasemaid ja pehmemaid lihatükke, mida lambalt leiab. Kui seda kannatlikult küpsetada, kukub mahlane liha kontide küljest lahti ja maitseelamus on garanteeritud.

Retsept

KADAKASED LAMBAKOODID
Neljale

4 EMH lamba kooti
võid
külmpressitud oliiviõli
veidike jahu
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
1 suur sibul
1 porgand
1 küüslaugumugul
400 ml punast veini
500 ml köögiviljapuljongit
1 rosmariinioks
suur peotäis kukeseeni
20 kadakamarja
1 väiksem kadakaoks
1 kaneelikang
100 ml palsamiäädikat

Koori sibul ja vajadusel porgand. Lõika tükkideks, poolita küüslaugumugul. Maitsesta jahu soola ja pipraga ning keeruta lambakoote jahus. Raputa liigne jahu maha. Kuumuta ahjupotis või ja õli segu ning pruunista koodid igast küljest ja tõsta kõrvale (kui sul pole ahjupotti, mis sobiks ka pliidil kasutamiseks, pruunista kõik pannil ning tõsta hautamiseks ahjupotti). Lisa potti sibul, küüslauk ja porgand ning pruunista. Tõsta koodid tagasi köögiviljade juurde, vala peale vein ning lase alkoholil aurustuda. Seejärel lisa puljong, äädikas, seened, rosmariin, kaneel, kadakamarjad ja kadakaoks. Kata pealt küspetuspaberiga, tõsta peale kaas ning küpseta 180 kraadises eelkuumutatud ahjus 2 tundi.
Seejärel tõsta koodid potist välja ning valmista kaste. Selleks eemalda küüslaugukoored, rosmariini- ja kadakaoks ning aja köögiviljad läbi sõela. Keeda kaste kokku, lisa tükike võid. Vajadusel maitsesta. Serveeri kartulipüree ja värske salatiga.

Scroll to Top