VÄLISFILEE

Lamba välisfilee on maitsekas, pehme ja väga hinnatud lihatükk, mis sobib suurepäraselt küpsetamiseks pannil, grillil ja ahjus. Aga arvestada tuleb, et sellel taisel tükil puudub kaitsev rasvakiht ning seda on lihte üle küpsetada. Seetõttu on soovitav lihatükki hoolikalt käidelda, et see jääks serveerimisel keskelt ikka roosaks, sest nii on tulemus imemaitsev.

Retsept

METSAMAIGUGA LAMBA VÄLISFIEE
Kahele

250–300 g EMH lamba välisfileed
1 sl hakitud tüümianit
2 tl kuusevõrsepulbrit
värskelt jahvatatud musta pipart

ahjuporgandid:
5–6 värvilist porgandit
külmpressitud oliiviõli
soola
1 tl kuivatatud tüümianit
2 tl kasesiirupit

serveerimiseks:
punase veini kastet

Sega hakitud tüümian kuusvõrsepulbriga, ketra sekka ka musta pipart ning rulli selles välifileed nii, et kõik saaks maitsetega kaetud. Mässi toidukilesse ning tõsta külmkappi
üleöö maitsestuma.
Koori porgandid, lõika endale meelepärasteks tükkideks, tõsta ahjuplaadile, nirista peale oliiviõli, maitsesta soola ja tüümianiga.
Sega hästi läbi, küpseta eelkuumutatud 180-kraadises ahjus umbes 40 minutit või kuni porgandid hakkavad valmima, aga on veel veidi krõmpsud. Nirista peale kasesiirupit ja küpseta veel 5 minutit.
Kuumuta pannil õli, pruunista välisfilee kiiresti igast küljest ning tõsta 5 minutiks 180-kraadisesse ahju. Tõsta ahjust, lase lihal veidi rahuneda, viiluta õhukeselt, maitsesta soolaga. Serveeri ahjuporgandite ning punase veini kastmega.

Scroll to Top