LAMBAKARREE (marinaadis)

Idamaiste toonidega maitsestatud lambakarree sobib hästi neile, kes soovivad kohe küpsetama asuda. Sobib valmistamiseks nii grillil kui ka ahjus.

Retsept

LAMBAKARREE KUSKUSSIGA
Neljale

1 EMH maitsestatud lambakarree (8 kondiga)

kuskuss:
300 g kuskussi
1 pikk kurk
1 keskmine baklažaan
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
Cayenne’i pipart
2 tl jahvatatud vürtsköömneid
2 tl jahvatatud kaneeli
sidrunimahla
4 sl külmpressitud oliiviõli
väike kimp tilli ja peterselli

serveerimiseks:
marineeritud punast sibulat
maitsestamata jogurtit
tilli, peterselli

Lõika baklažaan kuubikuteks ning prae pannil õliga kuldseks, maitsesta soola, pipra ja cayenne’iga. Tõsta jahtuma. Pruunista lambakarree igast küljest ning tõsta seejärrel 15–20 minutiks eelkuumutatud 200 kraadisesse ahju. Kui lammas on küps, võta ahjust, keera fooliumisse ning lase 10 minutit puhata. Samal ajal valmista kuskuss pakendil oleva juhise järgi. Haki maitseroheline ning viiluta kurk. Kui kuskuss on valmis, sega kahvliga läbi, lisa õli, kaneel, vürtsköömen, maitseroheline, baklažaan ja kurk. Maitsesta sidrunimahlaga ning sega hästi läbi. Sega jogurt maitserohelisega, maitsesta soolaga. Lõika lammas lahti ning serveeri koos kuskussi, sibula ning jogurtikastmega.

Scroll to Top