KINTS

Kints on lambalõigetest kõige mitmekülgsem ja pakub rohkelt valmistamisviise. See osa lambalihast on piisavalt õrn, et serveerida ka keskelt roosana. Samas jääb tükk tänu piisavale rasvakihile mahlaseks ka siis, kui see korralikult läbi küpsetada. Kintsust võib ka kondi välja lõigata, mis annab võimaluse seda täita, aga ka rulli keerata ja sedasi küpsetada. Kui on soov kintsu grillida, siis on parim viis kont välja võtta ja liblikaks lõigata või lõigata lihast sobiva suurusega grill-lõigud. Samuti võib sellest teha hakkliha ja küpsetada kebabina. Nii küpsetatud kui ka toorelt eraldatud kondist saab veel boonusena suurepärase puljongi keeta. Kuid kondiga lambakintsu küpsetamine on muidugi klassika. Siinkohal suurepärane retsept perele või seltskonnale puhkepäeval nautimiseks.

Retsept

LAMBAKINTS ÜRDIMARINAADIS
Kuuele

2 kg EMH lambakintsu

maitsepasta:
suur peotäis (u 20 g) siledalehelist peterselli
2–3 oksa rosmariini
6 küüslauguküünt
3 anšoovise fileed
2 sl külmpressitud oliiviõli
1 sidruni mahl
soola
värskelt jahvatatud musta pipart

pikkimiseks:
1 hästi suur küüslauguküüs
3 anšoovisefileed
10 suuremat piparmündilehte

Maitsepasta valmistamiseks haki kergelt petersell, koori ning lõika küüslauguküüned väiksemateks tükkideks. Tõsta koos kõigi teiste komponentidega köögikombaini või purusta saumikseriga, seejärel maitsesta soola ja pipraga.
Pikkimiseks koori küüslauk ning lõika 10 tükiks. Lõika ka anšoovisefileed 10 tükiks. Tee lihasse sisselõiked ning topi igasse küüslaugu- ja anšoovisetükk ning piparmündileht. Määri kints paksult maitsepastaga sisse, tõsta taldrikule või vaagnale, kata toidukilega ning jäta vähemalt kolmeks tunniks, parem on kui üleöö külmkappi maitsestuma. Tõsta vähemalt 30 minutit enne küpsetamist toatemperatuurile. Nirista peale veidike oliiviõli ning aseta 15 minutiks 220 kraadisesse eelkuumutatud ahju. Seejärel alanda temperatuur 200 kraadini ning küpseta umbes 1,5–2 tundi või kuni liha on küps. Kui liha kipub ahjus pealt liialt pruunistuma, kata see fooliumiga.
Serveeri ahjuköögiviljadega.

Scroll to Top