Retsept

LAMBAVORSTID PÄRLKUSKUSSIGA

Kuuele

18 EMH lambavorsti

200 g pärlkuskussi

200 g kurki

6–8 aprikoosi

150 g feta juustu kuubikuid

granaatõunaseemneid

kimp peterselli ja münti

kaste:

3 küüslauguküünt

6 sl külmpressitud oliiviõli

2 sl õunasiidriäädikat

soola

värskelt jahvatatud musta pipart



Keeda kuskuss vastavalt pakendil olevale juhisele. Kurna ning loputa külma vee all. Haki kurk väikesteks kuubikuteks ning maitseroheline peeneks. Poolita aprikoosid, eemalda kivid ning grilli või küpseta kergelt pannil, lõikepind allpool. Tõsta kuumuselt, lase veidi jahtuda ning lõika tükkideks (mõned võid soovi korral jätta kaunistamiseks). Kastme valmistamiseks koori küüslauguküüned ning riivi. Tõsta keeratava kaanega väikesesse purgikesse, lisa õli, äädikas ning maitse järgi soola ja pipart. Keera kaas tugevalt peale ning raputa kastet kuni kõik on segunenud. Tõsta kõik salatikomponendid kaussi, vala kaste peale ning sega hästi läbi. Grilli vorstid või prae pannil kiirelt mõlemalt poolt ning serveeri salatiga.


KIIRE AHJUROOG LAMBAVORSTIDEGA
Neljale

12 EMH lamba toorvorsti
2 purki aurutatud läätsesid
külmpressitud oliiviõli
palsamiäädikat
2 rosmariinioksa
400 g kirsstomateid

Vala läätsed ahjuvormi, lao peale toorvorstikesed ja tomatid. Puista peale rosmariinioksad ning nirista oliiviõli ja palsamiäädikaga üle, vajadusel maitsesta ürdisoolaga. Küpseta eelkuumutatud 180 kaadises ahjus kuni vorstid on küpsed. Serveeri röstsaiaga.

Scroll to Top