LAMBAVORSTID PÄRLKUSKUSSIGA
Kuuele
18 EMH lambavorsti
200 g pärlkuskussi
200 g kurki
6–8 aprikoosi
150 g feta juustu kuubikuid
granaatõunaseemneid
kimp peterselli ja münti
kaste:
3 küüslauguküünt
6 sl külmpressitud oliiviõli
2 sl õunasiidriäädikat
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
Keeda kuskuss vastavalt pakendil olevale juhisele. Kurna ning loputa külma vee all. Haki kurk väikesteks kuubikuteks ning maitseroheline peeneks. Poolita aprikoosid, eemalda kivid ning grilli või küpseta kergelt pannil, lõikepind allpool. Tõsta kuumuselt, lase veidi jahtuda ning lõika tükkideks (mõned võid soovi korral jätta kaunistamiseks). Kastme valmistamiseks koori küüslauguküüned ning riivi. Tõsta keeratava kaanega väikesesse purgikesse, lisa õli, äädikas ning maitse järgi soola ja pipart. Keera kaas tugevalt peale ning raputa kastet kuni kõik on segunenud. Tõsta kõik salatikomponendid kaussi, vala kaste peale ning sega hästi läbi. Grilli vorstid või prae pannil kiirelt mõlemalt poolt ning serveeri salatiga.
KIIRE AHJUROOG LAMBAVORSTIDEGA
Neljale
12 EMH lamba toorvorsti
2 purki aurutatud läätsesid
külmpressitud oliiviõli
palsamiäädikat
2 rosmariinioksa
400 g kirsstomateid
Vala läätsed ahjuvormi, lao peale toorvorstikesed ja tomatid. Puista peale rosmariinioksad ning nirista oliiviõli ja palsamiäädikaga üle, vajadusel maitsesta ürdisoolaga. Küpseta eelkuumutatud 180 kaadises ahjus kuni vorstid on küpsed. Serveeri röstsaiaga.