ANTREKOODILÕIGUD

Antrekoot on muutunud üheks populaarsemaks lihaveisetükiks tänu oma uskumatult rikkalikule maitsele. Klassikalist antrekooti lõigatakse üheksanda ja üheteistkümnenda ribi vahelt. Tegemist on alaga, mis veisel kuigi palju tööd ei tee ehk teisisõnu on liha pehme ja läbi põimitud rasvaribadega. Tüki keskel on rasvasilm, mis peaks küpsetamise käigus üles sulama, andes tükile erakordse maitsenüansi. Grilli antrekoodi lõike mõlemalt poolt 2–3 minutit, maitsesta soola ja pipraga, tõsta seejärel fooliumi sisse 15 minutiks rahunema.

Retsept

ANTREKOOT TROOPILISE SALATIGA
Neljale

2 EMH lihaveise antrekoodi lõiku
soola
värskelt jahvatatud musta pipart

salat:
5 mandariini
2 sweetie’t
1 tähtvili
2 roosat greipi
1 apelsin
1 granaatõun
1 tl suhkrut
1 rosmariinioks

Salati jaoks haki rosmariinilehed ja suhkur koos peeneks või purusta uhmris nii, et saad rosmariinisuhkru. Fileeri tsitrusviljad, viiluta tähtvili ning puhasta granaatõun, raputa peale rosmariinisuhkur ning sega hästi läbi.
Grilli antrekoodi lõike mõlemalt poolt 2–3 minutit, maitsesta soola ja pipraga, tõsta seejärel kahe taldriku vahele või fooliumi sisse 15 minutiks rahunema. Seejärel viiluta õhukeselt ning serveeri salatiga.

ANTREKOOT PADRONIDEGA
Neljale

2 EMH lihaveise antrekoodi lõiku
1 sl külmpressitud oliiviõli
soola
värskelt jahvatatud musta pipart

200 g Padroni pipraid (pole tšillised)
1,5–2 sl külmpressitud oliiviõli
meresoolahelbeid

Pintselda lihalõigud ühtlaselt mõlemalt poolt õliga, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta piprad kaussi, lisa õli ning sega hästi läbi. Grilli antrekoodilõike mõlemalt poolt 2–3 minutit, tõsta grillilt, mähi fooliumisse ning lase vähemalt 15 minutit puhata. Samal ajal grilli piprad ning maitsesta neid soojalt meresoolahelvestega. Viiluta liha õhukeselt ning paku koos Padroni pipardega.

ANTREKOOT TÄIDETUD SEENTEGA
Neljale

2 EMH lihaveise antrekoodi lõiku

seened:
250 g keskmise suurusega šampinjone
1 keskmine sibul
3 küüslauguküünt
1/2 grillitud paprika marinaadis
tüümianioksi
2–3 kuhjaga sl maitsestamata toasooja toorjuustu
Parmesani
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
külmpressitud oliiviõli

Grilli antrekoodi lõike mõlemalt poolt 2–3 minutit, maitsesta soola ja pipraga, tõsta seejärel fooliumi sisse 15 minutiks rahunema. Samal ajal eemalda seentelt jalad, haki koos sibula ja küüslauguga peeneks. Kuumuta pannil õli ning prae sibula-küüslaugusegu läbi. Samal ajal lõika paprika väikesteks kuubikuteks ning rebi tüümianiokstelt lehed, lisa need pannile ning kuumuta läbi. Tõsta segu pannilt, maitsesta ning jahuta. Sega seejärel toorjuustuga ning täida seened saadud seguga. Riivi Parmesan, puista seentele. Tõsta seened grillile ning küpseta umbes 5 minutit. Serveeri grillitud antrekoodiga.

Scroll to Top