BRISKET

Brisket pärineb lihaveise rinna alaosalt, mis tähendab, et see lihas teeb päris palju tööd. See omakorda tähendab, et tüki valmistamiseks on parim viis seda pikalt madalal temperatuuril hautada kuni liha laguneb koost ja sulab suus iseenesest.

Retsept

REBITUD VEISELIHAGA BAOD
10 tükki

1 kg EMH lihaveise brisketit
2 sibulat
1 küüslaugumugul
pöidlasuurune jupp ingverit
500 ml köögiviljapuljongit
50 ml sojakastet
1 sl riisiäädikat
2 sl BBQ kastet
2 sl Gochujang pastat
1 sl Gochugaru’t ehk korea tšillipulbrit

serveerimiseks:
lehtsalatit
kurki
redist
bao kukleid

Koori sibul ja küüslauk, haki peenemaks. Viiluta ingver. Tõsta liha haudepotti, lisa sibul, küüslauk, ingver, BBQ kaste, tšillipasta- ja pulber. Sega puljong sojakastme ja riisiäädikaga ning vala potti. Kata pott kõigepealt küp-setuspaberiga ning seejärel kaanega. Tõsta eelkuumutatud 160 kraadises ahjus 3–4 tundi, kuni liha on piisavalt pehme, et kahe kahvli abil tükikesteks rebida.
Tõsta liha potist välja, rebi tükikesteks. Keeda kaste kokku ning tõsta liha sisse tagasi, sega läbi nii, et kõik tükikesed saaksid kastmega kokku.
Viiluta kurk ja redised, auruta kuklid. Seejärel täida kuklid, aseta kõige all salatileht, sellele rohkelt rebitud liha ning kõige peale kurki ja redist. Lase hea maitsta!

Scroll to Top