BRISKET

Brisket pärineb lihaveise rinna alaosalt, mis tähendab, et see lihas teeb päris palju tööd. See omakorda tähendab, et tüki valmistamiseks on parim viis seda pikalt madalal temperatuuril hautada kuni liha laguneb koost ja sulab suus iseenesest.

Retsept

REBITUD VEISELIHAGA BAOD
10 tükki

1 kg EMH lihaveise brisketit
2 sibulat
1 küüslaugumugul
pöidlasuurune jupp ingverit
500 ml köögiviljapuljongit
50 ml sojakastet
1 sl riisiäädikat
2 sl BBQ kastet
2 sl Gochujang pastat
1 sl Gochugaru’t ehk korea tšillipulbrit

serveerimiseks:
lehtsalatit
kurki
redist
bao kukleid

Koori sibul ja küüslauk, haki peenemaks. Viiluta ingver. Tõsta liha haudepotti, lisa sibul, küüslauk, ingver, BBQ kaste, tšillipasta- ja pulber. Sega puljong sojakastme ja riisiäädikaga ning vala potti. Kata pott kõigepealt küp-setuspaberiga ning seejärel kaanega. Tõsta eelkuumutatud 160 kraadises ahjus 3–4 tundi, kuni liha on piisavalt pehme, et kahe kahvli abil tükikesteks rebida.
Tõsta liha potist välja, rebi tükikesteks. Keeda kaste kokku ning tõsta liha sisse tagasi, sega läbi nii, et kõik tükikesed saaksid kastmega kokku.
Viiluta kurk ja redised, auruta kuklid. Seejärel täida kuklid, aseta kõige all salatileht, sellele rohkelt rebitud liha ning kõige peale kurki ja redist. Lase hea maitsta!

APELSININE AHJUROOG
Kuuele

1,2 kg EMH lihaveise brisketit
1 pakk EMH toorsuitsupeekonit
soola
värskelt jahvatatud pipart
jahu
külmpressitud oliiviõli
6 sibulat
6 küüslauguküünt
4-5 värvilist porgandit
1 pakk (230 g) eestimaiseid šampinjone
3 sl tomatipastat
3 tüümianioksa
2 rosmariinioksa
1/2 apelsini koor
2 loorberilehte
2 nelgitera
5 salveilehte
peotäis musti päikesekuivatatud oliive
300 ml valget veini
vett

Koori köögiviljad. Lõika sibulad sektoriteks, porgandid seibideks ning haki küüslauk. Lõika peekoniviilud väiksemateks ribadeks. Lõika liha kuubikuteks, maitsesta soola ja pipraga, seejärel pöörita jahus. Kuumuta pannil õli ning prae liha kuldseks, tõsta pannilt. Seejärel lisa pannile sibulad, küüslauk, porgandid ja peekon, pruunista. Lisa tomatipasta, sega hästi läbi. Siis lisa ürdid, oliivid ning apelsinikoor. Vala peale vein, lase alkoholil välja keeda, lisa veidi vett, et liha oleks napilt kaetud. Kata kaanega ning hauta eelkuumutatud 180 kraadises ahjus umbes 2 tundi kuni liha on pehme. Aeg-ajalt kontrolli, kas on vaja lisada vedelikku. Pool tundi enne küpsemisaja lõppu lisa hautisesse seened. Kui liha on valmis, tõsta ahjust, eemalda loorberilehed ning ürdioksad. Serveeri hautist koos pastaga.

Scroll to Top