HAKKLIHA

Lihaveise hakkliha on toode, mis annab kliendile vabaduse valmistada vokki, kotlette, pirukat, ahjuroogasid, frikatelle, pitsakatet või ka pastakastmeid.

Retsept

LIHAVEISE BOLOGNESE
Neljale–viiele

500 g EMH lihaveise hakkliha
2 sibulat
1 keskmine porgand
1 sellerivars
2 rosmariinioksa
külmpressitud oliiviõli
50 ml piima
150 ml punast veini
500 ml tomatipüreed
400 g purustatud tomateid
soola
värskelt jahvatatud musta pipart

Koori sibulad haki peeneks koos porgandite, selleri ning rosmariiniga. Kuumuta pannil õli, lisa köögiviljad ning prae kergelt läbi. Lisa hakkliha ning prae. Seejärel lisa piim, lase keema, maitsesta soola ja pipraga ning lisa vein – alkohol kuumuta välja. Lisa purustatud tomatid ja tomatipüree. Kata kaanega ning lase madalal kuumusel tunnike haududa.
Serveeri keedutud spagettidega.

VÕIKU VEISEHAKKLIHA- JA PASTEEDIGA
Neljale

500 g EMH lihaveise hakkliha
EMH veisemaksapasteeti
jupp ingverit
3 küüslauguküünt
3–4 sl kalakastet
1 laimi mahl
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
külmpressitud oliiviõli
4 porgandit
punase veini äädikat
1/2 pikka kurki
rediseid
mungoa idusid
2 avokaadot
mündi- ja basiilikulehti
4 viilu haputaina saia

Koori küüslauguküüned ning ingver ja riivi peene riiviga. Riivi porgand või tõmba köögiviljakoorijaga pikad ribad, tõsta kaussi, lisa paar sl äädikat, maitsesta suhkru ja soolaga, sega hästi läbi ning tõsta kõrvale. Kuumuta pannil õli, prae hakkliha, lisa ingver ja küüslauk, maitsesta soola, pipra, kalakastme ja laimimahlaga. Kui hakkliha on jahtunud, haki basiiliku- ja mündilehed, sega hulka. Viiluta kurk ja redised. Poolita avokaadod, kraabi sisu välja, purusta kahvliga ning maitsesta soolaga. Rösti kergelt saiaviilud. Seejärel määri saiadele esmalt pasteet, seejärel avokaado. Tõsta peale marineeritud porgandid, hakkliha, kurk, redis ning idud ja serveeri koheselt.

Scroll to Top