PÕSK

Lihaveise näos asuv põselihas on üks enim tööd tegevaid lihaseid. Seetõttu on põsk ka üks vintskemaid tükke, mis sobib pikaldaseks madalal temperatuuril hautamiseks ja tulemus saab imeline: maitsekas, pehme ja suussulav. Ideaalne talvise puhke- või pidupäeva toit.

Retsept

ŠOKOLAADISED VEISEPÕSED
Neljale

2 EMH lihaveise põske
külmpressitud oliiviõli
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
1 suurem sibul
1 sellerivars
4 küüslauguküünt
150 g toorsuitsupeekonit
1 kaneelikang
1 rosmariinioks
10 kuivatatud musta ploomi
20 g tumedat 70% šokolaadi
2 sl tomatipastat
1 pudel (500 ml) šokolaadiporterit
400 ml veisepuljongit

Koori sibul ja küüslauk. Lõika sibul sektoriteks ning vajuta küüslauguküüned noaseljaga lapikuks. Viiluta sellerivars. Kuumuta pannil õli, pruunista põsed igast küljest, maitsesta soola ja pipraga ning tõsta ahjupotti. Lõika peekoniribad väiksemaks ning prae pannil koos sibula, küüslaugu ja sellerivarrega. Lisa potti koos kaneeli, rosmariini, šokolaadi ja ploomidega. Lahusta tomatipasta puljongis. Vala seejärel nii puljong kui ka õlu potti, kata kõigepealt küpsetuspaberiga ning seejärel kaanega. Tõsta 170 kraadisesse eelkuumutatud ahju ning küpseta 2,5 tundi või kuni põsed lagunevad koost. Serveeri näiteks sinepise kartulipüreega.

Scroll to Top