SKIRT STEAK

Skirt steak pärineb lihaveise kõhu alt, sealt kus ribid lõpevad. Tegemist on õhukese ja lameda lõikega, mida katab rasvakiht. Skirt steak sobib oma maitseküllusega kõigile punase liha armastajatele, ent on küllalt tihke lihas, mis vajab hoolikat valmistamist. Sobib marineerimiseks ja kõrgel kuumusel grillimiseks. Võib ka pannil praadida ja ahjus küpsetada, kuid tulemus peaks alati jääma seest roosa, muidu läheb tükk väga vintskeks. Serveerides peab arvestama, et lihaskiud jooksevad lihatükiga risti ehk siis viilutama peaks tüki pikemast küljest. Kõige mugavam on liha kohe lõigata kolmeks ühe pikkusega tükiks ja siis viilutada ristikiudu.

Retsept

TAKOD TOMATILLOSALSAGA
Kümnele

1 kg EMH lihaveise skirt steaki

marinaad:
1 suur laim
1 sl oliiviõli
4 küüslauguküünt
1 keskmine sibul
1 sl sojakastet
1 tl kuivatatud tüümianit
2 tl suitsutatud paprikapulbrit
1 tl värskelt jahvatatud musta pipart
1 tl küüslaugupulbrit
1 tl pruuni suhkrut

salsa:
250 g tomatillosid või väheküpseid tomateid
1 jalapeno
1 küüslauguküüs
1 keskmine sibul
väike punt koriandrit või siledalehelist peterselli

serveerimiseks:
tortillasid
meelepäraseid lisandeid (feta juustu, kurki, avokaadot, punast sibulat)

Koori sibul ja küüslauk, riivi peeneks, lisa laimimahl, oliiviõli, sojakaste, suhkur ja maitsepulbrid. Sega hästi läbi ning hõõru seejärel liha sellega kokku. Tõsta vaagnale, kata toidukilega ning aseta üleöö külmkappi maitsestuma.
Salsa valmistamiseks koori sibul ja küüslauk, lõika väiksemateks tükkideks. Tõsta köögikombaini koos tomatillode, koriandri/peterselli ja jalapenoga. Surista läbi, maitsesta soolaga. Kui kasutad väheküpseid tomateid, lisa salsale veidi laimimahla.
Lükka suurem osa marinaadist lihalt maha ning küpseta kuumal grillil mõlemalt poolt umbes seitse minutit või kuni liha sisetemperatuur on 55 kraadi. Tõsta vaagale, kata fooliumiga ning lase 10–15 minutit rahuneda. Seejärel viiluta õhukeselt ristikiudu. Serveeri tortillade, salsa ja meelepäraste lisanditega.

Scroll to Top