ANTREKOOT

Antrekooti võib grillida steikidena, aga kui võimalik on soetada terve lihas, siis on patt seda tükeldama hakata. Tegemist on pehme lihasega, mis on läbi põimitud rasvaribadega. Ideaalne on seda grillil või ahjus madalapoolsel temperatuuril (150–160 kraadi) paari tunni vältel aeg ajalt ringi keerates küpsetada kuni sisetemperatuur jõuab 55 kraadini. Antrekoodi keskel asuv rasvasilm peaks küpsetamise käigus hakkama üles sulama, mis annab tükile erakordse maitsenüansi.

Retsept

GRILLITUD ANTREKOOT PUNASE VEINI KASTMEGA
Kümnele

1 terve EMH lihaveise antrekoot
soola
külmpressitud oliiviõli
tumedat kasesiirupit

kaste:
2 suuremat sibulat
8 küüslauguküünt
tükike võid
2 sl külmpressitud oliiviõli
2 rosmariinioksa
4 keskmist loorberilehte
väike punt tüümianit
750 ml kuiva punast veini
750 ml veisepuljongit
100 ml palsamiäädikat
2 sl võid
värskelt jahvatatud musta pipart

grillitud kartulid:
2 kg suuri kartuleid
külmpressitud oliiviõli
soola
punt siledalehelist peterselli
1 sl küüslaugupulbrit
1 sl sibulapulbrit

Pintselda antrekoot oliiviõliga üle, maitsesta soolaga. Grilli madalal kuumusel aeg-ajalt keerates 2–2,5 tundi kuni sisetemperatuur on 55 kraadi. Tõsta vaagnale ning pintselda kasesiirupiga üle, kata kergelt fooliumiga ning lase 20 minutit puhata.
Samal ajal valmista kaste. Koori sibul ja küüslauk, haki peenelt. Kuumuta potis või ja õli segu ning prae sibul ja küüslauk läbi, kuid ära pruunista. Lisa ürdid ning vein, keeda vaiksel tulel kuni poole kogusest on aurustunud. Seejärel lisa puljong ja palsamiäädikas ning keeda veel kuni kaste on poole võrra kokku keenud. Kurna, hõõru sibul ja küüslauk läbi sõela kastme sekka. Lisa või ning maitsesta musta pipraga. Kui lihast on seistes vedelikku eraldunud, lisa ka see kastmele.
Kartulite valmistamiseks, pese kartulid, aga ära koori. Lõika sektoriteks ning keeda soolaga maitsestatud vees, seejärel kurna ja jahuta. Sega oliiviõli sibula- ja küüslaugupulbriga, pintselda seguga kartulid üle ning grilli süte kohal krõbedaks ja kuldseks. Haki petersell, sega kausis kartulite hulka.
Viiluta antrekoot õhukeselt, serveeri grillitud kartulite ning punase veini kastmega.

Scroll to Top