MAKS

Jättes kõrvale, kui kasulik on lambamaks oma toitainerikkuse poolest, on tegemist ka äärmiselt õrna ja meeldiva tekstuuriga toorainega. Sarnaselt vasikamaksaga on lambamaks väga õrn, mida peab arvestama ka küpsetamisel. Lambamaksale on omane ka oma äratuntav maitse, mis peaks kõiki lambasõpru meelitama. See kumab läbi isegi maksapasteedist.

Retsept

LAMBAMAKS VANA-TALLINNAGA

500 g EMH lambamaksa
1 sibul
3 küüslauguküünt
2 loorberilehte
6 salveilehte
4–5 sl toorjuustu
1 sl võid + sulatatud võid (pasteedi katmiseks)
2 sl külmpressitud oliiviõli
2 sl Vana Tallinna likööri
soola
värskelt jahvatatud musta ja valget pipart
näpuotsaga tšillihelbeid

kaunistamiseks:
piprateri
ürdioksakesi

Eemalda maksal kile, puhasta kelmetest ja soontest ning lõika ühesuurusteks tükkideks. Koori sibul ja küüslauk ning viiluta õhukeselt. Kuumuta pannil või ja õli segu, lisa sibul, küüslauk ja loorberilehed ning prae kuni sibul muutub klaasjaks. Seejärel lisa maksatükid ja salveilehed ning prae kiirelt läbi, lisa liköör ning kuumuta alkohol välja. Lase veidike jahtuda, maitsesta soola, pipra ja tšillihelvestega. Mikserda saumiksriga või köögikombainis koos toorjuustuga läbi. Tõsta endale sobivasse anumasse, vala peale sulatatud või (nii, et kenasti pasteedi kataks), kaunista pipraterade ning ürdioksakestega. Säilita külmkapis.

Scroll to Top