NEW YORK STEAK (kuivlaagerdatud)

New York steak on tegelikult kondiga välisfilee tükk. Nimi pärineb sellest, et 19. sajandi alguses hakkasid New Yorgi restoranid seda ühe peamise roana serveerima. Tegemist on äärmiselt maitserikka ja vähenõudliku lõigiga. Piisab vaid soolast ja värskelt jahvatatud piprast ning mõned minutid kõrget kuumust kummaltki poolt ning lihalõik on serveerimiseks valmis. Sinna kõrvale sobib suurepäraselt kvaliteetne punane vein.

Retsept

GRILLITUD NEW YORK STEAK FRITITUD KARTULITIKKUDEGA
Neljale

2 EMH lihaveise New York steaki
soola
värskelt jahvatatud musta pipart

kartulitikud:
4–5 suurt kartulit
1 liiter päevalilleõli
soola

Pese kartulid ning lõika seejärel peenikesteks tikukesteks. Tõsta suurde kaussi, vala peale külm vesi nii, et kõik kartulid oleks korralikult kaetud ning jäta tunniks ligunema. Seejärel kurn, loputa veelkord külma voolava vee all ning kuivata köögipaberiga. Kuumuta suuremas paksupõhjalises potis õli ning küpseta kartulid jaokaupa läbi, ära lase pruunistuda. Tõsta vahukulbiga köögipaberile nõrguma. Seejärel aja õli uuesti hästi kuumaks ning küpseta kartuleid mõned minutid, kuni on krõbedad ja kuldsed.
Tõsta uuesi vahukulbiga köögipaberile nõrguma. Maitsesta soolaga.
Grilli lihalõike mõlemalt poolt 3–4 mitutit ning maitsesta soola ja pipraga, tõsta seejärel kahe taldriku vahele või fooliumi sisse mähituna 10–15 minutiks rahunema.
Viiluta õhukeselt ning serveeri kartulitikkude ning meelepärase BBQ kastme või ketšupiga.

Scroll to Top