OSSO BUCCO

Osso Bucco tähendab itaalia keeles luuauku või õõneskonti. See on ka üks põhjus, miks seda mõnusat lihatükki menüüdes või lihalettidel kunagi ei tõlgita. Tegelikult on tegemist vasikakoodi lõikudega. See on suurepärane lihatükk, mis pakub aeglaselt potis hautatuna suurepäraseid maitseelamusi. Last, but not least – antud tüki pärl asub nö luuaugus. Kes üdi söömata jätab, see loobub tüki kõige hõrgumast osast.

Retsept

OSSO BUCCO MAAPIRNI-KARTULIPÜREEGA
Neljale

4 EMH lihaveise koodilõiku
veidike jahu
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
külmpressitud oliiviõli
2 sibulat
1 küüslaugumugul
1 sellerivars
100 ml valget kuiva veini
350 ml veisepuljongit
1 purk (400 g) purustatud tomateid
paar sidrunikoore riba
1 sl tomatipastat
6 keskmist värvilist porgandit
4 väiksemat värvilist peeti
tüümianioksakesi
1 suurem loorberileht

püree:
400 g kartulit
400 g maapirni
2 küüslauguküünt
2 sl võid
75 ml piima
värskelt pressitud sidrunimahla
soola

Koori sibulad ning lõika sektoriteks. Lõika küüslaugumugul pooleks ning peedid ja porgandid endale meelepärasteks tükkideks. Haki sellerivars peenemalt.
Raputa taldrikule jahu, maitsesta see soola ja pipraga, veereta kooditükid jahus, liigne jahu raputa maha. Kuumuta pannil õli, pruunista koodilõigud ning tõsta hautamisnõusse. Lisa pannile vajadusel õli juurde, tõsta peale sibulad, küüslauk, seller, porgndid ja peedid ning pruunista kergelt. Vala peale vein, lase alkoholil välja keeda. Tõsta haudepotti, lisa puljong, loorberileht, tüümianioksad, tomatid, sidrunikoor ning tomatipasta. Sega kergelt läbi, kata kaanega ning tõsta eelkuumutatud 180 kraadisesse ahju 2 tunniks küpsema. Poole küpsemise pealt keera koodilõigud ringi.
Püree valmistamiseks koori kartulid ja maapirnid, lõika väiksemateks tükkideks, keeda koos küüalauguküüntega soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna, tambi pudrunuiaga läbi, lisa soojendatud piim ning või. Maitsesta sidrunimahlaga. Soovi korral vahusta.

Scroll to Top