PAJAKUUBIKUD

Vasikaliha erineb veisest oma õrnuse ja pehmuse, aga ka kuivuse poolest. Seetõttu tuleb vasikaliha valmistamisel olla eriti ettevaatlik ja hoiduda selle üleküpsetamisest ning ülemaitsestamisest.

Retsept

VAHEMERELINE VASIKAPADA
Neljale–viiele

1 kg EMH vasika pajakuubikuid
jahu
külmpressitud oliiviõli
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
2 sibulat
2 sellerivart
100 g toorsuitsupeekonit
peotäis Kalamata oliive
250 g lihatomatit
300 ml kuiva valget veini
200 ml lihaveise puljongit
punt tüümianit
2 loorberilehte
2 rosmariinioksa
750 g värskeid kartuleid

Koori sibulad, haki koos sellerivartega peeneks. Lõika peekoniribad väiksemateks tükkideks ning tomat kuubikuteks. Veereta pajakuubikuid jahus, raputa liigne maha. Kuumuta pannil õli, pruunista kuubikud jaokaupa ning tõsta hautamisnõusse. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa pannile vajadusel veidi õli juurde, tõsta köögiviljad peale ning prae kergelt läbi, seejärel lisa peekon ning kuumuta kuni hakkab kergelt pruunistuma. Tõsta kõik hautamisnõusse. Vala pannile vein ning kuumuta, et kõik hea, mis pannipõhja on jäänud, kätte saada. Vala lihale koos puljongiga, lisa ürdid, tomatikuubikud, oliivid ning kartulid. Kata kaanega ning tõsta eelkuumutatud 190 kraadisesse ahju vähemalt 2 tunniks küpsema. Serveeri klaasikese valge veini ning kvaliteetse saiaga.