PEENIKE TOORVORST

Meeldivalt puhta maitsega toorvorst sealihast.

Retsept

OASUPP SEALIHAVORSTIKESTEGA
6–8 sööjale

1 pakk EMH peenikesi sealiha grillvorste
külmpressitud oliiviõli
1 suur sibul
2 väiksemat porgandit
1 purk (a 400 g) punaseid ube
1 purk (a 400 g) valgid ube
80 g lehtkapsast
250 g kirsstomateid
2 l kodust kanapuljongit
suur peotäis basiilikut või 1 napp sl kuivatatud basiilikut
parmesani juustu
meelepärast tšillikastet

Pigista vorstimass kestast välja, vormi kuulikesed (võid ka väikeste juppide kaupa otse pannile pigistada) ning prae pannil oliiviõliga kuldseks, tõsta kõrvale. Koori sibul ning haki peeeks, viiluta porgandid õhukesteks ratasteks. Kurna oad. Lõika kirsstomatid pooleks, tõmba lehtkapsal kõva roots välja, rebi lehed tükkideks. Haki basiilikulehed ning riivi juust.
Kuumuta potis oliiviõli, prae sibul ja porgand läbi ning lisa oad. Kalla peale puljong ja aja keema. Seejärel lisa lehtkapsas, tomatid ja sealihapallikesed. Lase keema, keera kuumus maha ning lase 15–20 minutit maitsestuda. Sega juurde hakitud basiilik. Serveerides puista peale riivitud juustu ning lisa maitse järgi tšillikastet.

LIHTNE VORSTIPIRUKAS
8 lõiku

1 pakk EMH peenikesi sealiha toorvorste
1 porrulauk
külmpressitud oliiviõli
1 pakk pärmi-lehttainast
2 muna
200 ml vahukoort
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
1 pakk (125 g) mozzarella pallikesi
peoga kirsstomateid
punt basiilikut

Kuumuta ahi 200 kraadini. Ruli tainas lahti, aseta 28 cm läbimõõduga vormi. Torgi põhi kahvliga läbi ning küpseta ahjus 10–15 minutit, kuni põhi on läbiküpsenud ja krõbe. Samal ajal lõika porrulaugul roheline osa maha, poolita valge varrejupp ning pese voolva vee all puhtaks. Haki peeneks. Kuumuta pannil õli, prae porrulauk läbi, tõsta pannilt. Seejärel lõika vorstid juppideks ning prae kuldseks. Klopi lahti munad, lisa vahukoor, maitsesta soola, pipra ja basiilikuga. Jaota praetud vorst tainapõhjale, vala peale muna-kooresegu. Lisa mozzarellapallikesed ja kirsstomatid ning küpseta 180 kraadises ahjus 25- 30 minutit, kuni koresegu on tahenenud. Kui servad kipuvad liialt pruunistuma, kata vorm pealt fooliumiga. Nirista kergelt oliiviõliga üle, puista peale basiilikulehti ning serveeri.

Scroll to Top