PEENIKE TOORVORST

Meeldivalt puhta maitsega toorvorst sealihast.

Retsept

OASUPP SEALIHAVORSTIKESTEGA
6–8 sööjale

1 pakk EMH peenikesi sealiha grillvorste
külmpressitud oliiviõli
1 suur sibul
2 väiksemat porgandit
1 purk (a 400 g) punaseid ube
1 purk (a 400 g) valgid ube
80 g lehtkapsast
250 g kirsstomateid
2 l kodust kanapuljongit
suur peotäis basiilikut või 1 napp sl kuivatatud basiilikut
parmesani juustu
meelepärast tšillikastet

Pigista vorstimass kestast välja, vormi kuulikesed (võid ka väikeste juppide kaupa otse pannile pigistada) ning prae pannil oliiviõliga kuldseks, tõsta kõrvale. Koori sibul ning haki peeeks, viiluta porgandid õhukesteks ratasteks. Kurna oad. Lõika kirsstomatid pooleks, tõmba lehtkapsal kõva roots välja, rebi lehed tükkideks. Haki basiilikulehed ning riivi juust.
Kuumuta potis oliiviõli, prae sibul ja porgand läbi ning lisa oad. Kalla peale puljong ja aja keema. Seejärel lisa lehtkapsas, tomatid ja sealihapallikesed. Lase keema, keera kuumus maha ning lase 15–20 minutit maitsestuda. Sega juurde hakitud basiilik. Serveerides puista peale riivitud juustu ning lisa maitse järgi tšillikastet.

Scroll to Top