PICANHA LÕIGUD

Picanha lihatükk on Brasiilia köögi lahutamatu osa. See veise tagaosas asuv lihas looma eluajal palju ei tööta ning seetõttu on lihatükk õrn ning seda kattev rasvakiht lisab grillil sulades omapärast maitset ja mahlakust. Brasiilia restoranides grillitakse picanhat pikkade grillvarraste otsas.

Retsept

PICANHA LADINAPÄRASELT
Kahele

2 EMH lihaveise picanha lõiku
soola
värskelt jahvatatud musta pipart

guacamole:
2 avokaadot
1 väike punane sibul
1 jalapeno
1/2 laimi mahl
soola

salat:
1 mango
1 väike punane tšilli
1/2 pikka kurki
basiilikulehti
soola
sidrunimahla

Guacamole valmistamiseks poolita avokaadod, kraabi sisu välja, purusta kahvliga, piserda peale laimimahl. Koori sibul ning haki koos jalapenoga peeneks, sega avokaado hulka, maitsesta soolaga ning tõsta maitsestuma. Lõika mango kuubikuteks, kuubista ka kurk ning haki tšilli, tõsta kaussi, rebi juurde basiilikulehti, piserda peale sidrunimahla ning maitsesta soolaga. Grilli lihalõike mõlemalt poolt 3 minutit, tõsta liha puhkama, seejärel viiluta õhukeselt, maitsesta soola ja pipraga ning serveeri guacamole ning salatiga.

PICANHA RUKOLAMAJONEESIGA
Kahele

2 EMH picanhalõiku
külmpressitud oliiviõli
soola
värskelt jahvatatud musta pipart

majonees:
1 munakollane
1 tl Dijoni sinepit
1/2 sidruni mahl
suur peotäis rukolat
150-200 ml mahedamaitselist õli
soola
värskelt jahvatatud valget pipart

Pintselda liha õliga. Grilli lihalõike mõlemalt poolt 3 minutit, tõsta liha puhkama, seejärel viiluta õhukeselt. Maitsesta soola ja pipraga, keera fooliumisse ning lase 10–15 minutit puhata. Samal ajal valmista majonees. Klopi vispliga omavahel munakollane, sinep ja sidrunimahl. Surista õli ja rukola saumiksriga läbi. Seejärel lisa õli peene joana, kogu aeg vispeldades munasegu hulka. Maitsesta soola ja pipraga.
Viiluta liha õhukeselt, serveeri rukolamajoneesi ning frii- või ahjukartulitega.

Scroll to Top