PICANHA

Picanha sai populaarseks 1960. aastatel, kui Ungarist pärit immigrandid tutvustasid seda Brasiilias odava lihatükina, mida lihtsalt praadida. Kohalikud otsustasid seda aga hoopis grillida ning sellest ajast alates on picanha Brasiilia köögi lahutamatu osa. See veise tagaosas asuv lihas looma eluajal palju ei tööta ning seetõttu on lihatükk õrn ning seda kattev rasvakiht lisab grillil sulades omapärast maitset ja mahlakust. Brasiilia restoranides grillitakse picanhat pikkade grillvarraste otsas. Koduköögis lõigatakse lihas aga väiksemateks portsjoniteks ning seejärel röstitakse või grillitakse. Loomulikult võib picanhat ka ühes tükis soovitud sisetemperatuurini grillida.

Retsept

PICANHA PIKANTSE SALSAGA
Kuuele

1 EMH lihaveise picanha
soola
värkelt jahvatatud musta pipart
tšillihelbeid

salsa:
1 suur lihatomat
1 väiksem kollane paprika
1 punane sibul
1/2 ananassi
vesikressi
soola

Tee picanha rasvakihi sisse risti-rästi sisselõiked (ole ettevaatlik, ära lõika lihasse), maitsesta soolaga ning grilli mõlemalt poolt kokku 30 minutit kuni sisetemperatuur on 55 kraadi. Tõsta vaagnale, kata fooliumiga ning lase vähemalt 15 minutit puhata.
Samal ajal valmista salsa. Koori sibul ning haki peeneks. Lõika köögiviljad ning ananass väikesteks kuubikuteks. Sega kõik kokku, lisa vesikress ning maitsesta soolaga. Viiluta picanha õhukeselt, puista peale veidike tšillihelbeid, musta pipart ning vajadusel ka soola. Serveeri koos salsaga.

Scroll to Top