RIB-EYE KONDIGA (kuivlaagerdatud)

Rib-eye on üks oivalisemaid veiselihatükke, kus taine liha ja rammus pekikiht täiendavad teineteist suurepäraselt. Kuivlaagerdus tagab selle, et liha on juba enne küpsetamist tihedam, aga samas ka pehmem. Kont lihatüki küljes on vaid boonuseks, mis jätab liha küpsetades mahlakamaks ja seeläbi maitsekamaks.

Retsept

KARULAUGUÕLIGA RIB-EYE
Kolmele

1 EMH 28+ päeva laagedatud, kondiga rib eye lõik
soola

karulauguõli:
väike punt karulauku
külmpressitud oliiviõli
näpuotsga tšillihelbeid
sidrunimahla
soola

sparglid:
1 punt spargleid
külmpressitud oliiviõli
2 sl riiviitud parmesani
sidrunimahla
väike peotäis mandleid

Karulauguõli valmistamiseks haki lauk peeneks, seejärel uhmerda soola ning oliiviõliga vedelamaks pastaks. Maitsesta tšillihelveste ning sidrunimahlaga. Grilli lihalõiku igast küljest 2-3 minutit. Tõsta fooliumi alla puhkama. Samal ajal haki mandlid peeneks ning sega kokki parmesaniga. Pintselda spargid õliga ning grilli kiirelt mõlemalt poolt. Tõsta vaagnale, nirista peale sidrunimahla ning puista üle parmesani- mandlipuruga.

Scroll to Top