RIB-EYE (kuivlaagerdatud)

Rib-eye lõik on üks õrnemaid ja maitsvamaid veiselihatükke. Kuivlaagerdus tagab selle, et liha on juba enne küpsetamist tihedam, aga samas ka pehmem. Igasugune muu küpsetamisviis, kui kaks minutit ühelt ja teiselt poolt kuumal grillil või pannil on selle lihatüki jaoks raiskamine. Soovitud küpsusaste on igaühe jaoks erinev ja see sõltub sellest, kas jätta liha puhkama toatemperatuurile või tõsta mõneks minutiks eelsoojendatud ahju järelküpsema. Naudi koos sidrunikartulite ja rukolakastmega.

Retsept

RIB-EYE SIDRUNIKARTULITE JA RUKOLAKASTMEGA
Neljale

2 EMH kuivlaagerdatud lihaveise rib-eye lõiku
600 g väiksemaid kartuleid
8 küüslauguküünt
120 ml värskelt pressitud sidrunimahla
soola
külmpressitud oliiviõli

kaste:
30 g rukolalehti
20 g siledalehelist peterselli
2 küüslauguküünt
tšillihelbeid
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
150 ml külmpressitud oliiviõli
2 sl punase veini äädikat

Valmista kaste. Sellest kogusest saad väikese purgitäie ning see säilib külmkapis vabalt kaks nädalat. Koori küüslauguküüned ning haki koos ürtidega peeneks. Tõsta väikesesse kaussi või purki. Lisa õli ning äädikas, maitsesta soola, pipra ning tšillihelvestega ning sega hästi läbi (kui võimalik, valmista kaste juba eelmisel päeval, sest seistes maitsed segunevad ning tugevnevad). Pressi sidrunitest mahl ning koori küüslauguküüned, tõsta keedupotti, lisa kartulid ja sool ning niipalju vett, et kartulid oleks kaetud. Tõsta tulele ning keeda, kuni kartulid on pehmed. Kurna kartulid, poolita ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjupaadile. Nirista peale oliiviõli ning pruunista ahjus grillelemendi all. Samuti võid kartulid pruunistada õliga ka pannil.

Scroll to Top