RIBID

Lamba küljetükis paiknevad ribikondid koos ribidevahelise lihaga on äärmiselt mahlane ja maitserikas lihatoode. Küll aga nõuab kontidevaheline läbikasvanud ja rasvane liha pikaldasemat küpsetamist, kui muud lamba tükid. Hästi levinud on lamba ribide maitsestamine küllaltki tugevate Aasiapäraste maitsetega, mis tasakaalustavad rasvast ja läbikasvanud liha.

Retsept

KLEEPUVAD LAMBARIBID
Neljale

EMH 2 lambaribiplaati

Glasuur:
3 sl tšillipastat
2 sl sojakastet
1 sl riisiäädikat
2 sl palmisuhkrut
3 sl mett
2 tl küüslaugupulbrit
0,5 tl ingveripulbrit

Tõsta ribiplaadid suurde potti, vala peale külm vesi ning kuumuta keemiseni. Riisu peale tekkinud vaht, keera kuumus maha ning lase madalal tulel 45–50 minutit vaikselt keeda. Samal ajal valmista glasuut. Mõõda kõik koostisained väikesese potti ning kuumuta kuni segu muutub paksemaks.
Tõsta ribid potist välja, kuivata majapidamispaberiga ning lõika lahti. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, tõsta ribid peale ning pintselda igast küljest glasuuriga.  Küpseta eelkuumutatud 200 kraadises ahjus 10–15 minutit. Serveeri salatiga.

KLEEPUVAD LAMBARIBID
Kolmele

800 g EMH lambaribisid
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
1 sidruni mahl
2–3 sl külmpressitud oliiviõli
1 tl kuivatatud punet
6 pontsakat küüslauguküünt
1 kuhjaga sl mett
veidike palsamiäädikat

mündikaste:
kimp münti
2 sl õunaäädikat
2 sl vett
näpuotsaga soola
1,5 tl suhkrut

Koori küüslaugud ning haki koos soolaga peeneks. Tõsta kaussi, lisa pipar, sidrunimahl, õli ja pune. Sega hästi läbi, määri ühtlaselt ribidele ning lase mõned tunnid kuni üleöö maitsestuda.
Tõsta ribid külmast ning aseta ahjuplaadile kontide pool allapoole, lisa veidike vett, kasta fooliumiga ning küpseta eelkuumutatud 190-kraadises ahjus 1 tund. Samal ajal valmmista mündikaste. Haki münt, lisa suhkur, sool, äädikas ja vesi. Sega hästi läbi ning tõsta kõrvale. Tõsta ribid ahjust, pintselda meega, nirista peale veidike palsamiäädikat ning tõsta ahju grillelemendi alla 5–7 minutiks tagasi. Jälgi, et kõrbema ei läheks!!! Tõsta ahjust, keera ribidel teine külg ning korda tegevust.
Lõika ribid lahti ning serveeri mündikastmega.

Scroll to Top