RINNAFILEE

Pardi rinnafilee on klassika. Krõbedaks praetud nahaga ning keskelt pehmeks jäetud küpsusastme juures see lihtsalt sulab suus. Meie lettidel pakutav part ei ole puuris kasvanud, vaid saanud vabalt ringi liikuda.

Retsept

PARDIFILEE RABARBERIKASTMEGA
Kahele

2 EMH pardi rinnafileed
2 tl viie vürtsi segu
soola

kaste:
200 g rabarberit
100 ml värskelt pressitud apelsinimahla
1 kaneelikang
2 väiksemat tähtaniisi
1 väike jupp ingverit
habanerot (maitse järgi)
1,5 sl demerara suhkrut
soola

2 paksoid
rapsiõli
seesamiõli
sojakastet
seesamiseemneid

Tee pardi rinnafilee nahaosasse ristilõiked. Ole hoolas, et ei lõikaks lihasse. Maitsesta soola ja viie vürtsi seguga ning lase vähemalt paar tundi maitsestuda. Samal ajal valmista rabarberikaste. Selleks viiluta rabarber, tõsta potti, lisa mahl, kaneelikang, tähtaniis, ingver ja habanero ning keeda madalal tulel aeg-ajalt segades 20–25 minutit. Keera kuumus maha, maitsesta suhkru ja soolaga ning jäta maitsestuma.
Tõsta pardifileed nahaga pool pannile, keera tuli alla ning lase madalal tulel praadida kuni rasv on sulanud ja nahk krõbe. Keera ringi ning prae veel 5 minutit. Seejärel tõsta fileed puhkama.
Kuumuta pannil veidi rapsiõli. Lõika paksoid neljaks ning prae pannil kergelt läbi (et jääksid krõmpsud). Maitsesta sojakastme ja tilga seesamiõliga, puista peal sesamiseemneid ning serveeri koos pardifilee ning rabarberikastmega.

Scroll to Top