RINNAFILEE (marinaadis)

Seesamiseemnetega magushapukas marinaadis rinnafilee on igati mõnus grillipala, mille küpsetamisel tuleb olla tähelepanelik. Nii nagu iga teinegi kanatükk, peab rinnafilee olema läbinisti küps, et kõik bakterid saaksid kindlasti hävitatud. Seetõttu tuleb lisaks ühelt ja teiselt poolt grillimisele hoida rinnatükke ka pisut kaane all. Kana sisetemperatuur peab olema vähemalt 75 kraadi ja soovitavalt mitte palju kõrgem, sest suur oht on ka liha liiga kuivaks küpsetada. Tasub tähele panna, et vabaduses kasvanud kanade rinnafilee on pisut väiksem ja lihaselisem kui puurikanadel.

Retsept

SEEASAMIKANA NUUDLISALATIGA
Neljale

700–800 g EMH maitsestatud vabakäigu kana rinnafileed

salat:
150 g klaasnuudleid
250300 g edamame ube
1/2 kollast paprikat
1/2 punast paprikat
1 keskmine porgand
4-5 suuremat rooma salati lehte
mündilehti

kaste:
0,5 laimi mahl
2 tl pruuni suhkrut
1,5 sl soja
1,5 sl kalakastet
0,5 tl tšillihelbeid

Salatikastme valmistamiseks pigista laimimahl kaussi, lisa suhkur, soja, kalakaste ning tšillihelbed. Sega kuni suhkur on sulanud ning maitse. Keeda klaasnuudlid vastavalt pakendil olevale juhisele, kurna ning loputa külma voolava vee all. Blanšeeri oad ning puhasta kauntest. Viiluta paprika ning tõmba köögiviljakoorijaga porgandist õhukesed ribad. Rebi salatilehed. Tõsta kõik kihiti suurele vaagnale. Grilli kanafileed kuni see on küps. Seejärel viiluta. Nirista kaste salatile, tõsta peale kanaviilud, puista üle mündilehtedega ning serveeri.

Scroll to Top