RINNAFILEE

Vabaduses kasvanud kanade rinnafilee on pisut väiksem ja lihaselisem kui puurikanadel, seda tuleb ka küpsetamisel arvestada. Filee sisetemperatuur peab olema vähemalt 75 kraadi ja soovitavalt mitte palju kõrgem, sest suur oht on ka liha liiga kuivaks küpsetada.

Retsept

INDIAPÄRANE KANAFILEE
Neljale

4 EMH kanafileed
200 ml petti
soola
2 sl tandoori masala maitsesegu
1/2 laimi mahl

kartulisalat:
3 keskmist kartulit
2 keskmist porgandit
1 väike punane sibul
1/2 pikka kurki
1 purk (400 g) konserveeritud kikerherneid
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl suitsutatud paprikapulbrit
külmpressitud oliiviõli
1/2 sidruni mahl
soola

Sega kausis pett maitseseguga, lisa veidi soola ning laimimahl. Tee kanafileedesse kerged sisselõiked (et maitsed paremini ja kiiremini imenduks) ning aseta fileed marinaadi paariks tunniks maitsestuma.
Keeda kartulid, jahuta, koori ning lõika meelepärasteks tükkideks. Koori porgandid ja sibul, porgandid riivi ning sibul ja kurk viiluta õhukeselt. Kurna kikerherned ning prae neid kuumal pannil ning maitsesta vürtsköömne ning paprikapulbriga. Seejärel jahuta. Tõsta kõik kaussi, lisa sidrunimahl ja õli, sega läbi ning jäta maitsestuma.
Grilli või küpseta kanafileesid mõlemalt poolt, mõõdukal kuumusel 4 minutit või kuni on läbi küpsenud. Lase mõned minutid puhata, viiluta ning serveeri koos salatiga.

Scroll to Top