Lambasadulaks kutsutakse selgroo lõikusid koos välis- ja sisefileega. Ideaalne tükk küpsetamiseks või grillimiseks. Fileele omaselt, tegemist on tõeliselt pehme lihaga, mida saab ära rikkuda vaid üle küpsetades.
KÜÜSLAUGUSED LAMBA SADULATÜKID
Kolmele
500 g EMH lamba sadulatükke
2 küüslauguküünt
poole sidruni mahla
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
külmpressitud oliiviõli
väike punt tüümianit
salat:
2 keskmist suvikõrvitsat
4 talisibulavart
valge veini äädikat
külmpressitud oliiviõli
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
Riivi küüslauk ning haki tüümian. Tõsta suuremasse kaussi ning pigista peale sidrunimahl. Lisa niipalju oliiviõli, et saaksid pastataolise massi. Maitsesta. Tõsta lambatükid kaussi, mudi läbi, et kõik oleks maitseseguga kaetud. Aseta külmkappi vähemalt 10 tunniks marineeruma.
Salatikastme valmistamiseks haki sibul, tõsta kaussi, lisa oliiviõli, maitsesta äädika, soola ja pipraga. Lõika suvikõrvitsast õhukesed viilud. Grilli lambatükke mõlemalt poolt 2–3 minutit, tõsta kaussi, hoia soojas. Seejärel pintselda suvikõrvitsaviilud kergelt õliga ning grilli kiirelt mõlemalt poolt. Tõsta kaussi, vala peale kaste, sega läbi ning serveeri koheselt lihaga.