ŠAŠLÕKK

Sealihašašlõkki on siinmail ikka armastatud. Sibul ja äädikas on seejuures olnud ka klassikalised komponendid, millele on lisatud keefir. Käsitsi lõigatud sealihatükke võib grillida nii vardasse lükatuna kui ka resti peal. Oluline on anda piisavalt kuumust, et liha kenasti läbi küpseks, aga samas ei tohi ka kuivaks muutuda. Sealiha enda ja marinaadi maitsekas mahlakus peab jääma lihatüki sisse.

Retsept

ŠAŠLÕKK KARTULISALATIGA
Neljale

1 kg EMH sealihašašlõkki

salat:
800 g väikesi värskeid kartuleid
3–4 sl külmpressitud oliiviõli
peotäis münti, rohelist sibulat ja tilli
1–2 sl teralist sinepit
soola
värskelt jahvatatud musta pipart

Aja soolaga maitsestatud vesi keema, lisa kartulid ning keeda pehmeks ja kurna. Haki ürdid, tõsta kaussi, lisa sinep ning õli, maitsesta. Poolita kartulid, lisa kastmele, sega läbi ning jäta maitsestuma. Grilli šašlõkk ning serveeri kartulisalatiga.

Scroll to Top