ŠNITSEL

Vasikašnitslist valmistatud road on ühed klassikalisemad road, mida meie vanemad ja vanavanemad on valmistanud. Klopitud pehme lihatükk on paneeritud jahuga, seejärel kastetud munasse ja kaetud lõpuks riivsaiaga. Vajab vaid korraks mõlemalt poolt kuumutamist.

Retsept

ŠNITSLISALAT
Neljale

3 EMH šnitslit
rapsiõli
1 väiksem rooma salat
1 keskmine kollane peet
2 veriapelsini
150 g Gruusia leiba
punt murulauku ja basiilikut
5 sl külmpressitud oliiviõli
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
25 g parmesani

Prae šnitslid õliga pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks. Seniks kuni valmistad salatit, keera šnitslid fooliumisse. Kastme tarbeks haki murulauk ja basiilik hästi peeneks, sega õliga ning maitsesta soola ja pipraga. Murra leib väiksemateks tükkideks, sega kausis poole kastme kogusega. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, tõsta leib peale ning küpseta eelkuumutatud 200-kraadises ahjus kuldseks ja krõbedaks. Riivi juust peene riiviga ning raputa ahjust tulnud leivakuubikutele. Lase jahutuda. Koori peet ja apelsin, viiluta õhukeselt. Teisest apelsinist pigista mahl ning sega allesjäänud kastme hulka. Viiluta liha. Lao vaagnale salatilehed, lisa peet, apelsin ja liha. Nirista kastmega üle, viimasena lisa leivakuubikud ning serveeri.

Scroll to Top