Retsept

VEISEPULJONG
kuni 5 liitrit

1 pakk (ca 800 g) veisesupikogu
3 keskmist sibulat
3 keskmist porgandit
6 küüslauguküünt
4 sellerivart
4–5 loorberilehte
musta pipra teri
soola

Tõsta veisekondid potti, katta külma veega ning lase keema. Tõsta vahukulbiga kondid välja, vala vesi ära. Aseta kondid potti tagasi, lisa keev vesi, aja keema ning riisu vaht. Poolita sibulad ja porgandid, aseta kuivale pannile ning lase kergelt söestuda ja tõsta potti. Lisa ka sellerivarred, loorberilehed, pipraterad ning kooritud küüslauguküüned. Maitsesta kergelt soolaga ning lase vähemalt 8 kuni 12 tundi kergelt keeda. Kurna puljong ning säilita külmkapis.

REDISESUPP
6–8 sööjale

2 l kodust veisepuljongit
400 g värskeid väikesi kartuleid
10 redist
2 suurt kamalutäit rediselehti
vutimune (arvesta 2 muna sööja kohta)
hapukoort, serveerimiseks

Poolita kartulid ning keeda puljongis pehmeks. Keeda munad, ehmata külma veega ning koori. Viiluta redised, pese lehed hoolikalt ning eemalda jämedamad rootsud. Rebi lehed väiksemateks tükkideks ning lisa koos redistega supile, lase keema ning tõsta tulelt. Serveerides lisa hapukoort ning poolitatud või hakitud munad.

LÄÄTSESUPP VEISEPULJONGIGA
Kuuele

1,4 l EMH kodust veisepuljongit
külmpressitud oliiviõli
1 sibul
4 küüslauguküünt
2 sl tomatipastat
1 tl suitsutatud paprikapulbrit
2 loorberilehte
250 g rohelisi läätsesid
4 väiksemat kartulit
1 kollane paprika
2 sulatatud spinatit
praetud EMH toorsuitsupeekonit ja fetat, serveerimiseks

Koori sibul ja küüslauk ning haki peeneks. Kuumuta potipõhjas õli, prae sibul ja küüslauk koos tomatipasta, paprikapulbri ja loorberilehtedega läbi. Seejärel lisa voolava vee all loputatud läätsed. Sega läbi, vala peale puljong ning lase 20 minutit podiseda. Sala ajal koori kartulid, puhasta paprika seemnetest ning lõika köögiviljad väikesteks kuubikuteks. Lisa supile köögiviljad, keeda kuni kartul on pehme. Viimasena lisa spinat. Serveerides puista peale fetajuustu ning praetud peekonitükikesi.

Scroll to Top