T-BONE (kuivlaagerdatud)

See geniaalne lõik koosneb kahest erinevast osast, mida eraldab üksteisest T-kujuline kont. Ühele poole jääb sisefilee, teisele välisfilee. Kuna mõlemad lihased on hästi õrnad ja maitsvad, siis on T-bone grillmeistrite seas üks hinnatuimaid steike. Selle valmistamine eeldab vaid kiiret kõrgel temperatuuril grillimist või praadimist ühelt ja teiselt poolt. Lõigu keskel asuv luu aitab lihal ühtlasemalt küpseda ning hoiab ka ära liha kuivamise ja kokkutõmbumise küpsetamise ajal.

Retsept

GRILLITUD T-BONE SIDRUNIVÕIGA
Neljale

1 EMH lihaveise T-bone lõik
veidike külmpressitud oliiviõli
2 küüslauguküünt
paar tüümianioksa
tükike võid
soola
värskelt jahvatatud musta pipart

sidrunivõi:
100 g võid
1 tl tüümiani lehekesi
sidrunimahla
sidrunikoort

Maitsevõi valmistamiseks tõsta või toatemperatuurile seisma. Kui see on pehmenenud, mõõda kausikesse välja vajaminev kogus, lisa sidrunikoort ja -mahla, tüümianilehekesed, maitsesta soola ning pipraga. Sega hästi läbi, mähi toidukilesse, vooli vorstikeseks ning aseta külmkappi tahenema.
Kuumuta pannil õli ning prae lihalõiku mõlemalt poolt 4–5 minutit. Seejärel lisa pannile tüümianioksakesed, lömastatud küüslaugküüned ning tükike võid. Kasta veel lihalõiku sulavõiga, seejärel tõsta pannilt, lõika maitsevõist mõned kettad, aseta lihale ning kata pealt fooliumiga. Lase 10–15 minutit rahuneda, viiluta liha õhukeselt ning serveeri.

Scroll to Top