TOORSUITSUPEEKON

Õhukeselt viilutatud toorsuitsutatud peekoniribad on populaarne lisand paljudele roogale. Sobib hästi nii hommikuse praemuna, omleti või pudru juurde, aga hea kasutada ka erinevate snäkkide valmistamisel. Soovitav kasutada ainult kuumtöödeldud.

Retsept

PEEKONISSE MÄHITUD TÄIDETUD KÖÖGIVILJAD

6 jalapenot
6 eestimaist šampinjoni
80 g fetat
70 g toorjuustu
2 pakki EMH toorsuitsu peekonit
siledalehelist peterselli
suitsutatud paprikapulbrit
1 sibul
külmpressitud oliiviõli
soola

Koori sibul, haki peeneks ning prae õlis kuldpruuniks. Sega sibul kausikeses toasooja toorjuustuga, murenda sisse feta, seejärel jaga täidis kahte ossa. Seenetäidise sisse sega hakitud peterselli ning jalapenotäidise sisse suitsutatud paprikat. Eemalda seentel jalad, piserda kergelt oliiviõliga, maitsesta soolaga ning täida. Lõika jalapenod laevukesteks või lõika müts maha ning kraabi seemned välja, seejärel täida. Keera igale seenele ja jalapenole ümber 1–2 peekoniriba (vastavalt köögivilja suurusele), kinnita hambatikuga. Grilli või küpseta ahjus kuni peekon on krõbe.

EMH PRAEKAPSAS PEEKONIGA
Kuuele

1 kg hapukapsast
1 porrulauk
1 pakk EMH toorsuitsupeekonit
värskelt jahvatatud musta pipart
külmpressitud oliiviõli
30 g võid
300 ml jõuluporterit
kimp tüümiani ja rosmariini
200 ml vahukoort
paar peotäit jõhvikaid
vajadusel soola ja suhkrut

Haki porrukauk peeneks ning peekon väiksemateks tükkideks. Kuumuta pannil õli, prae porru ja peekon läbi, maitsetsa pipraga, seejärel lisa kapsas, ürdid ja porter, kuumuta läbi ning lisa või. Kata kaanega ning lase 50 minutit haududa. Lisa vahukoor ning hauta veel 15 minutit. Maitsesta vajadusel soola ja suhkruga, sega juurde jõhvikad ning serveeri.

Scroll to Top