TOORSUITSUPEEKON

Õhukeselt viilutatud toorsuitsutatud peekoniribad on populaarne lisand paljudele roogale. Sobib hästi nii hommikuse praemuna, omleti või pudru juurde, aga hea kasutada ka erinevate snäkkide valmistamisel. Soovitav kasutada ainult kuumtöödeldud.

Retsept

PEEKONISSE MÄHITUD TÄIDETUD KÖÖGIVILJAD

6 jalapenot
6 eestimaist šampinjoni
80 g fetat
70 g toorjuustu
2 pakki EMH toorsuitsu peekonit
siledalehelist peterselli
suitsutatud paprikapulbrit
1 sibul
külmpressitud oliiviõli
soola

Koori sibul, haki peeneks ning prae õlis kuldpruuniks. Sega sibul kausikeses toasooja toorjuustuga, murenda sisse feta, seejärel jaga täidis kahte ossa. Seenetäidise sisse sega hakitud peterselli ning jalapenotäidise sisse suitsutatud paprikat. Eemalda seentel jalad, piserda kergelt oliiviõliga, maitsesta soolaga ning täida. Lõika jalapenod laevukesteks või lõika müts maha ning kraabi seemned välja, seejärel täida. Keera igale seenele ja jalapenole ümber 1–2 peekoniriba (vastavalt köögivilja suurusele), kinnita hambatikuga. Grilli või küpseta ahjus kuni peekon on krõbe.

Scroll to Top